Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Άγκυρα σκέφτεται να ζητήσει έρευνα του ΟΗΕ για τη δολοφονία Κασόγκι

Η Άγκυρα σκέφτεται να ζητήσει έρευνα του ΟΗΕ για τη δολοφονία Κασόγκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδεχόμενο η Τουρκία να ζητήσει επίσημα τη διενέργεια διεθνούς έρευνας από τον ΟΗΕ για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι άφησε ανοιχτό ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δηλώνοντας ότι η Άγκυρα δεν είναι ικανοποιημένη με το επίπεδο της συνεργασίας με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας.

«Μέχρι τώρα, αποδεχθήκαμε τις προσφορές που μας έκανε η Σαουδική Αραβία να συνεργαστεί μαζί μας ανεπιφύλακτα. Ωστόσο, εξετάζοντας τη συνεργασία αυτή τη στιγμή, καθώς δεν μπορούμε να λάβουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα, η συνεργασία δεν βρίσκεται ακριβώς στο επίπεδο που θέλουμε», ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο στην Ουάσιγκτον.

«Αν υπάρξει αδιέξοδο, αν η έρευνα δεν μπορέσει να προχωρήσει, να πάει πιο μακριά, ή εάν δεν υπάρξει πλήρης συνεργασία, τότε θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες επίσημες διατυπώσεις για μια διεθνή έρευνα», συνέχισε, προσθέτοντας ότι έχει κάνει σχετική συζήτηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στο μεταξύ, ηγετικά στελέχη της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ζήτησαν την Τρίτη από την κυβέρνηση Τραμπ να εξετάσει εάν και κατά πόσο ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ φέρει ευθύνη για τον φόνο του δημοσιογράφου στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ και ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ απηύθυναν επιστολή στον πρόεδρο Τραμπ, πυροδοτώντας με αυτήν την έναρξη μιας διαδικασίας βάσει του νόμου Μαγκνίτσκι για την παγκόσμια λογοδοσία για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλείται να προσδιορίσει αν κάποιο πρόσωπο στο εξωτερικό ευθύνεται για μια συγκεκριμένη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε δήλωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να παραμείνουν σταθερός εταίρος της Σαουδικής Αραβίας, αν και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ «μπορεί και να γνώριζε για το σχέδιο δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θρίλερ με τον στρατιώτη που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 – «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr