Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «Daily Sabah» ζητά να απολυθούν δημοσιογράφοι του «Al Jazeera» που επέκριναν την τουρκική εισβολή στη Συρία

Η «Daily Sabah» ζητά να απολυθούν δημοσιογράφοι του «Al Jazeera» που επέκριναν την τουρκική εισβολή στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Daily Sabah» απαίτησε με άρθρο της από το τηλεοπτικό δίκτυο «Al Jazeera» του Κατάρ να απολύσει δημοσιογράφους που κράτησαν επικριτική στάση στην τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία (συριακό Κουρδιστάν).

Οι δημοσιογράφοι που ζητά το τουρκικό καθεστώς να απολυθούν, μέσω της εφημερίδας του, είναι του αγγλόγλωσσου προγράμματος του καταριανού τηλεοπτικού δικτύου.

Σε άρθρο της η «Jerusalem Post» τονίζει ότι η Τουρκία, που η Διεθνής Αμνηστία την χαρακτηρίζει ως «τη μεγαλύτερη παγκοσμίως φυλακή δημοσιογράφων», χρησιμοποιεί εθνικιστικά ΜΜΕ προσπαθώντας να διατάξει το Κατάρ να φιμώσει το αγγλόγλωσσο πρόγραμμα του «Al Jazeera».

Σε εκδοτικό της σημείωμα η «Daily Sabah» έφτασε να αποκαλεί το τηλεοπτικό δίκτυο μια «απειλή στην τουρκοκαταριανή συμμαχία».

Στο ίδιο κείμενο, η έκδοση της εφημερίδας δεν παραλείπει, αφού υπογραμμίσει τη «στρατηγική σχέση» μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ, να κατηγορήσει και το Ισραήλ μεταξύ των χωρών που συσπειρώνονται ενάντια στο Κατάρ, υπενθυμίζοντας ότι μόνο η Τουρκία είναι ειλικρινής σύμμαχός του.

Το «Al Jazeera» «διασπείρει αντιτουρκική προπαγάνδα υπό το πρόσχημα της ανεξάρτητης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας», γράφει η «Daily Sabah».

Προχθές Σάββατο το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε την Τουρκία ως μία από τις «χειρότερες παραβάτριες» χώρες σε εγκλήματα εις βάρος δημοσιογράφων.

Το εκδοτικό άρθρο της «Daily Sabah», συνεχίζει η «Jerusalem Post», αντικατοπτρίζει τις τουρκικές απαιτήσεις τα ΜΜΕ της περιοχής (και των) άλλων απολυταρχικών καθεστώτων να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της Τουρκίας και να ελέγχουν τους επικριτικούς δημοσιογράφους.

«Δεν μπορεί να γίνεται κριτική στην τουρκική στρατιωτική επιχείριση, είτε στην Τουρκία είτε στο εξωτερικό», σημειώνει η ισραηλινή εφημερίδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr