Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι βουλευτές “παίζει” να ψηφίσουν Πρόεδρο μετά το διάγγελμα Σαμαρά

Ποιοι βουλευτές “παίζει” να ψηφίσουν Πρόεδρο μετά το διάγγελμα Σαμαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το διάγγελμα Σαμαρά δεν απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό, όπως συμβαίνει συνήθως με τα διαγγέλματα, αλλά σε βουλευτές των οποίων τις ψήφους προσπαθεί να κερδίσει η κυβέρνηση για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας που θα δώσει το “φιλί της ζωής” στην έτσι κι αλλιώς μειοψηφική κυβέρνηση στην κοινωνία.

Κι αν ο πρωθυπουργός επέλεξε αυτό τον τρόπο, της δημόσιας δέσμευσης, για να απευθυνθεί στους βουλευτές που χρειάζεται, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι σε πρώτη φάση φαίνεται να “ικανοποιεί” την πρωτοβουλία των οκτώ βουλευτών από τις τάξεις των ανεξαρτήτων και της ΔΗΜΑΡ, που είχαν εκδηλωθεί εδώ και καιρό.

Πράγματι, η πρόταση για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και χρονοδιάγραμμα εκλογών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την πρωτοβουλία των οκτώ βουλευτών.

Σύμφωνα με υπολογισμούς στους 160 της πρώτης ψηφοφορίας μπορεί να προστεθούν σε πρώτη φάση τουλάχιστον άλλοι δέκα βουλευτές που θα δείξουν δυναμική ικανή να ανατρέψει τα δυσμενή προγνωστικά για την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου.

Από το «παρών» του πρώτου γύρου αναμένεται να μετακινηθούν οι ανεξάρτητοι Βασίλης Οικονόμου, Παναγιώτης Μελάς, Γιάννης Κουράκος, Γιώργος Κασαπίδης, Κώστας Γιοβανόπουλος, Βασίλης Καπερνάρος, ίσως η Μίκα Ιατρίδη, ενδεχομένως ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος έχει υπογράψει την πρόταση των «οκτώ», και πιθανόν οι τρεις της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Θωμάς Ψύρρας και Νίκη Φούντα.

Αν, μάλιστα, επιβεβαιωθεί αυτή η τάση και ψηφιστεί ο κ. Δήμας από περισσότερους από 170 βουλευτές στην επικείμενη ψηφοφορία, κανείς, πλέον, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, δεν μπορεί να αποκλείσει στην τελική ψηφοφορία να προσεγγιστεί ο μαγικός αριθμός των «180» με τη μεταστροφή και άλλων ανεξάρτητων βουλευτών, όπως ο Βύρων Πολύδωας ή ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...