Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αλήθεια για τα έντοκα και την κατάσχεση καταθέσεων!

Η αλήθεια για τα έντοκα και την κατάσχεση καταθέσεων!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιπαράθεση με αφορμή τα περί αγοράς εντόκων γραμματίων του Δημοσίου από τους Έλληνες καταθέτες ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη να μιλάει για «κατάσχεση καταθέσεων» και την αξιωματική αντιπολίτευση να τον κατηγορεί για «φτηνή λάσπη». Η αλήθεια πάντως είναι ότι αυτό συμβαίνει σήμερα…

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία, αλλά επίσημα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών, για αγορά εντόκων γραμματίων του Δημοσίου.

«Δηλαδή κάθε δεκαπέντε μέρες θα “τραβάνε”, προφανώς υποχρεωτικά, από τις καταθέσεις των Ελλήνων. Αυτό είναι το plan B του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Σταμάτης και αναρωτήθηκε: «Επιτέλους, τι θέλουν; Δεν καταλαβαίνουν ότι και μόνη αυτή η αποκάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες; Τόσο ανεύθυνοι είναι;».

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα ακούσουμε καμία αλήθεια

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι «σε αυτές τις εκλογές από τη ΝΔ δεν θα ακούσουμε καμιά αλήθεια παρά μόνο. Ψέματα».

«Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά, αφού το έχει κάνει και ο ίδιος, ότι οι κυβερνήσεις προβαίνουν σε έκδοση εντόκων γραμματίων. Το να αποκαλεί αυτήν τη συνήθη πρακτική “κατάσχεση καταθέσεων” συνιστά φτηνή λάσπη. Ας μας απαντήσουν, όμως, επιτέλους: σε τι ακριβώς έχει συμφωνήσει με την τρόικα ότι θα υλοποιήσει μετά τις εκλογές αν γίνει κυβέρνηση;» αναφέρει το κόμμα.

Δ. Σταμάτης: Επικίνδυνοι και άσχετοι

Ο κ. Σταμάτης πάντως επέμεινε, κάνοντας λόγο για επικίνδυνους και άσχετους, που «τη μια λένε ότι δεν πρόκειται να ξεπληρώσουν τα δάνειά μας στους ξένους και την άλλη ότι σκοπεύουν να βγάλουν έντοκα γραμμάτια, απορροφώντας αποκλειστικά από τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών».

«Αυτή η κυβέρνηση απέτρεψε τον εφιάλτη της χρεοκοπίας, ο ΣΥΡΙΖΑ επίσημα προετοιμάζει τη χρεοκοπία, ο ελληνικός λαός δεν θα του το επιτρέψει» κατέληξε.

Σημειώνεται, ότι το πρωί, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90.1 fm» και ερωτώμενος πώς η Ελλάδα θα δανειστεί με έντοκα γραμμάτια εάν έχει προηγουμένως αρνηθεί την αποπληρωμή των παλαιότερων, δήλωσε: «Δεν είναι έτσι, κάθε τρίμηνο τα δημόσια οικονομικά της χώρας βγάζουν αυτά τα έντοκα γραμμάτια και ανακυκλώνονται, λήγουν και ξανά-ανανεώνονται. Όταν μιλάμε με τους πιστωτές τους μεγάλους αυτούς που έχουμε εκκρεμότητα και τους πιστωτές που μιλάμε και κάνουμε διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους κλπ εκεί είναι πολιτική διαπραγμάτευση. Πρέπει να ζυγίσουν και αυτοί τι θέλουνε, έχουνε ευθύνες που έβαλαν έναν λαό στο κόκκινο. Δεν είναι ανάγκη να τα αγοράσουνε οι ξένοι, και ο ελληνικός λαός και οι καταθέτες μπορούν να τα αγοράσουν».

Σε ερώτηση δε εάν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πάρει και υποχρεωτική μορφή, απάντησε: «Όχι, δεν ισχύει αυτό, σας ανέφερα ένα μικρό παράδειγμα».

Τι ισχύει πραγματικά

Η δήλωση πάντως του κ. Τόλιου δεν αποτελεί είδηση… Και σήμερα η Ελλάδα εκδίδει έντοκα γραμμάτια τα οποία αγοράζουν οι ελληνικές τράπεζες αλλά και οι καταθέτες αν τους συμφέρει η απόδοση. Άλλωστε ο κ. Τόλιος είπε ότι τα έντοκα δεν θα έχουν υποχρεωτικό όρο αγοράς…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...