Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την επιστροφή του όρου “Grexit”

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την επιστροφή του όρου “Grexit”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως «στην ουσία θέλει να διαπραγματευτεί από την αρχή όλους τους κανόνες της ευρωζώνης» σε σύγκρουση με την Ευρώπη, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Χαλκίδα.

Τόνισε πως όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν μονομερείς ενέργειες, ενώ ειδικά η άρνηση πληρωμής τόκων και τοκοχρεολυσίων συνιστά «αληθινή και πλήρη χρεοκοπία».

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την Κουμουνδούρου πως ευθύνεται για την επιστροφή του όρου «Grexit» στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, σημειώνοντας μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τον «τρόμο σαν δικό του όπλο» και σχεδιάζει να συνεργαστεί με δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ.

Υποστήριξε δε ότι αν εφαρμοστούν οι προτάσεις της Κουμουνδούρου η χώρα θα χάσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ, τις αγροτικές επιδοτήσεις, τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και την πιστωτική επέκταση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μετανάστευσης, κάνοντας το διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν έχουν καταλάβει τις διαφορές μεταξύ ανθρώπων που προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη και ζητούν δίκαια άσυλο, και αυτούς που έρχονται παράτυπα χωρίς να έχουν τέτοιο δικαίωμα.

Συνέδεσε μάλιστα την χαλαρή μεταναστευτική πολιτική με το μακελειό στο Παρίσι. «Βλέπετε τί γίνεται στην Ευρώπη. Σήμερα στο Παρίσι είχαμε μακελειό με 12 νεκρούς, ενώ εδώ κάποιοι προσκαλούν ξένους μετανάστες. Ο λαϊκισμός θέλει να μας γυρίσει πίσω» είπε.

Τέλος, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε εκ νέου για σειρά φοροελαφρύνσεων, σημειώνοντας – μεταξύ άλλων – πως ο ανώτατος συντελεστής θα μειωθεί στο 33% από το 42%, πως θα μειωθούν ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, ενώ παράλληλα θα επιβληθεί ενιαίος φόρος 15% στις επιχειρήσεις.

«Είμαστε στην περίοδο που έχουν αρχίσει οι αυξήσεις. Αλλά θα πάμε ομαλά. Κλείσαμε τρεις δύσκολους προϋπολογισμούς, τώρα δεσμεύομαι, όχι μείωση συντάξεων, μείωση του ΕΝΦΙΑ από το 2015 επαναφορά συντάξεων για υπερήλικες και ομογενείς Ποντίους και Βορειοηπειρώτες», προσέθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...