Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Δεν δίνω συνεντεύξεις σε… γλάστρες

Τσίπρας:  Δεν δίνω συνεντεύξεις σε… γλάστρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση του έκανε ο Αλέξης Τσίπρας σε διαδικτυακή συνέντευξη του στους χρήστες του twitter.

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μίλησε για όλα, για την προεκλογική περίοδο, για την φορολογία, για τα ακίνητα , για τις εξεταστικές επιτροπές κλπ.

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση του πρωθυπουργού για ντιμπέιτ, αλλά και για το αν ο ίδιος θα συνεχίσει τις συνεντεύξεις στο twitter αν γίνει πρωθυπουργός.

«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Και τις αδυναμίες μας και τις δυσκολίες μας, όλα στο φως. Η δική μας δύναμη δεν είναι τα κανάλια. Είναι η εμπιστοσύνη του λαού. Και δεν θα είναι ούτε την επόμενη ημέρα τα κανάλια ούτε κρατικά ούτε ιδιωτικά.

Εγώ ποτέ δεν κρύφτηκα και όσους αναρωτιούνται σήμερα και είναι μία διαδικασία που δεν έχω καμία ενημέρωση για τις ερωτήσεις.

Δίνω συνεντεύξεις όχι σε γλάστρες όπως έκανε ο πρωθυπουργός στη ΝΕΡΙΤ. Αρνείται και τον διάλογο τον δημόσιο τον ανοιχτό υπό τα φώτα των προβολέων».

Για το φορολογικό, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διευρύνει την φορολογική βάση και θα εφαρμόσει ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, με αναλογικούς συντελεστές και τάχθηκε κατά της αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

«Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε στην αναδιανομή του πλούτου να υπάρχει αναλογική φορολόγηση αλλά το ‘’δεν πληρώνω φόρους’’ είναι μια λογική που δεν βοηθάει το κράτος να σταθεί στα πόδια του. Αν δεν πληρώνουμε τους φόρους δεν μπορούν να σταθούν αυτές οι κοινωνικές δομές» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Για το θέμα των πλειστηριασμών της πρ΄βωτης κατοικίας , ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το σύνθημα ότι «Με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.
Μάλιστα αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Σαμαρά – Ραχόι για το θέμα λέγοντας ότι «Για το θέμα των πλειστηριασμών, ο φίλος του κ. Σαμαρά δεν έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα αλλά είναι μία πραγματικότητα στην Ισπανία και χάνουν τα σπίτια τους πολίτες από τη μεσαία τάξη. Θα έρθει και στην Ελλάδα αν ο κ. Σαμαράς προωθήσει τα σχέδια του για τη συνέχιση του μνημονίου».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε δικαστική έρευνα για την υπογραφή των μνημονίων ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «τη δικαστική διερεύνηση δεν την κάνουν τα κόμματα. Εμείς έχουμε εξαγγείλει και θα υλοποιήσουμε να γίνει αυτή η περιβόητη εξεταστική επιτροπή, την οποία είχε εξαγγείλει και ο κ. Σαμαράς αλλά δεν προχώρησε, για το πως φτάσαμε ως εδώ. Χωρίς να έχουμε μία ρεβανσιστική λογική αλλά το χρωστάμε στην ελληνική κοινωνία να ξέρει πως έχουν τα πράγματα».

Οκ. Τσίπρας τόνισε όπως παραμένουν ανοιχτά ζητήματα στο συγκεκριμένο θέμα, όπως γιατί υπήρξε συμφωνία με το ΔΝΤ πριν τις εκλογές του 2009. «Νομίζω ότι και για την ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής και της δημοκρατία και την αίσθηση του δικαίου πρέπει να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες με βάση μία ψύχραιμη αξιολόγηση εκείνης της περιόδου επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...