Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Εξετάζουν να βάλουν στο ΕΣΠΑ τους κατηγορούμενους της Energa»

«Εξετάζουν να βάλουν στο ΕΣΠΑ τους κατηγορούμενους της Energa»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μία καταγγελία βόμβα προχώρησε ο Θανάσης Πετράκος για το σκάνδαλο της Energa και Hellas Power, καθώς όπως αποκάλυψε έχουν αιτηθεί επιδότηση ΕΣΠΑ μέσα από την ένταξή τους στον Αναπτυξιακό Νόμο για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 5MW στη Βοιωτία!

Η αποκάλυψη του μέχρι πρότινος τομεάρχη Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουψήφιου βουλευτή στην Μεσσηνία, φέρνει για μία ακόμη φορά κάθε νοήμων άνθρωπο εκτός εαυτού…

Διαβάστε τη σχετική καταγγελία

Κατά την ψήφιση του νόμου 4312 καταγγείλαμε ότι ο νόμος αυτός είναι φωτογραφικός και ψηφίστηκε ώστε να «πέσουν στα μαλακά» οι κατηγορούμενοι για βαριές κακουργηματικές πράξεις και κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Καταγγείλαμε ότι πρώτα απ’ όλα αυτός ο νόμος θέλει να διευκολύνει τους κατηγορούμενους για κατάχρηση 257 εκ. ευρώ της Energa και της Hellas Power. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι κατηγορημένοι για την κατάχρηση 257 εκατομμύριων ευρώ συμφώνα με το κατηγορητήριο, δήλωσαν ότι προτίθενται να επιστρέψουν πόσο μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο και τους δήμους για να ελαφρύνουν την θέση τους και να τιμωρηθούν με μικρότερες ποινές. Δηλαδή με χρήματα που ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ από τον Φεβρουάριο του 2012, από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και είναι βέβαιο ότι θα πήγαιναν στα δημόσια ταμεία, θα μειώσουν τις ποινές που πιθανόν να τους επιβληθούν. Δηλ. με ξένα κόλλυβα θα κάνουν μνημόσυνο.

Οι κατηγορούμενοι της Energa Α.Ε. για κατάχρηση δημοσίου χρήματος αποθρασύνονται σε τέτοιο βαθμό (αφού υπερασπιστές τους είναι διαχρονικά στελέχη της Ν.Δ.) και ζητούν από το Υπουργείο Ανάπτυξης να δοθεί επιδότηση από τον Αναπτυξιακό νόμο 3299/2014 για φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 5MW στη Βοιωτία. Σημειώνουμε ότι για την συγκεκριμένη επιδότηση ο ΛΑΓΗΕ έχει προσφύγει να μην δοθεί. Δηλ. με χρήματα του ΕΣΠΑ να μειώσουν κι άλλο τις ποινές τους.

Επειδή πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η επιθυμία τους αυτή έχει βρει ευήκοα ώτα στο Υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης να μην διανοηθεί να αποδώσει στους κατηγορούμενους για κατάχρηση δημοσίου χρήματος της ENERGA Α.Ε. την επιδότηση από το ΕΣΠΑ, διότι τότε θα πρόκειται για μέγα σκάνδαλο, οι ευθύνες τους πολύ μεγάλες και όχι μόνο πολιτικές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...