Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας βάλει σε νέα μνημόνια

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας βάλει σε νέα μνημόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο ΕΒΕΑ, ενώπιον των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, κατηγορώντας τον πως εξαπατά τους πολίτες με ψεύτικες υποσχέσεις.

«Χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν μνημόνια», είπε ο πρωθυπουργός , υποστηρίζοντας ότι όλες οι παροχές που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ βασίζονται στην υπόθεση ότι οι δανειστές θα δεχτούν να κουρέψουν και άλλο το ελληνικό χρέος.

Αν αυτό δεν επιτευχθεί , είπε ο πρωθυπουργός, και επειδή οι αγορές θα μας έχουν κλείσει τις πόρτες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να απευθυνθεί εκ νέου για δανεισμό τους εταίρους μας, οι οποίοι βέβαια τότε θα του θέσουν σκληρότερους όρους, δηλαδή νέα μνημόνια.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη φορολογία, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως στο εισόδημα ο ανώτατος συντελεστής έχει μειωθεί από το 45% στο 42% και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ετοιμάζει φοροκαταιγίδα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα πάει τον ανώτατο συντελεστή στο 60%. Έχει κανείς αμφιβολία ότι πρόκειται για φοροκαταιγίδα. Εμείς θα το μειώσουμε σταδιακά από το 43% στο 33%».

Επανέλαβε ακόμη πως δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και δεν θα επιτρέψει να γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και πρόσθεσε ότι την επόμενη τετραετία θα έχει την πιο μεταρρυθμιστική και αναγεννητική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος.

Προανήγγειλε μεταρρυθμίσεις με μείωση φορολογίας και ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο σχέδιο παραχώρησης των 14 αεροδρομίων έναντι 1,4 δισ. ευρώ για 40 χρόνια, το οποίο, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακυρώσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...