Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτές είναι οι κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών

Αυτές είναι οι κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα χαρτιά του για τις κινήσεις και τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών ανοίγει ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας εκ νέου ισχυρή λαϊκή εντολή για αυτοδυναμία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα επαναλαμβάνει ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, παρουσιάζει το πλάνο του για τη δομή και τη λειτουργία του νέου κυβερνητικού σχήματος, όπως αυτό θα διαμορφωθεί από το αποτέλεσμα που θα βγάλουν οι κάλπες την Κυριακή και προαναγγέλλει ότι θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για δυνατές συμμαχίες που έχει διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ επαναλαμβάνει την πρόθεση του κόμματος να καταργήσει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με την τρόικα, η οποία είναι εξωθεσμικό όργανο και να μεταφέρει τις συνομιλίες και τις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο κορυφής με τους θεσμικά προβλεπόμενους εταίρους, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι «οι καταθέτες μπορούν να είναι ήσυχοι ότι ακόμα και μια επίπονη και μακρά διαπραγμάτευση δεν θα έχει αντίκτυπο στη διαθεσιμότητα των καταθέσεων του. Οι ανελαστικές δαπάνες του Δημοσίου μπορούν να καλυφθούν».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο «τραπεζικό, πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που έκλεισε τον κύκλο του» γιατί πρωτοστάτησε σε όλα τα σκάνδαλα -από το Χρηματιστήριο ως το Μνημόνιο- και οδήγησε στον «εκτροχιασμό της Μεταπολίτευσης».

Ερωτηθείς «τι είναι αυτό που θα διαφοροποιήσει την αριστερή κυβέρνηση από οποιαδήποτε άλλη μεταπολεμική κυβέρνηση», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως θα είναι «η αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, η εδραίωση του αισθήματος δικαίου, ισονομίας και ισοπολιτείας, η κοινωνική συνοχή, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη όπως και η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα απελευθερώσει θετική ενέργεια σε όλη τη χώρα».

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησής του θα είναι να υλοποιηθούν όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει επιφέρει το μνημόνιο και οι ασκούμενες πολιτικές των τελευταίων τεσσάρων ετών, παραπεμποντας εκ νέου στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. «Ο πρώτος πυλώνας του προγράμματος της Θεσσαλονίκης θα προστεθεί αυτούσιος στις προγραμματικές δηλώσεις», τονίζει.

Πέραν τούτου, ο Αλέξης Τσίπρας χαρτογραφεί και τη δομή και τη λειτουργία του αυριανού κυβερνητικού σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «αλλάζουμε την κυβερνητική δομή, φτιάχνουμε ένα πραγματικά μικρό και ευέλικτο σχήμα με 10 μόνο υπουργεία. Μειώνουμε τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων, της στρατιάς που σέρνουν μαζί τους οι υπουργοί. Εμπιστευόμαστε τη δημόσια διοίκηση και δεν κουβαλάμε μαζί μας κομματάρχες. Προχωράμε σε κατάργηση των προνομίων της εξουσίας».

Προαναγγέλλει επιπροσθέτως σαρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση για την πάταξη της διαφθοράς και της ανομίας. «Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το οικονομικό έγκλημα διώκεται. Οι λίστες ανοίγουν και αξιοποιούνται. Το πάρτι στη χώρα μας τελειώνει», υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κυβέρνηση με υποστηρικτές των απόψεων Μέρκελ δεν κάνουμε» σημειώνει ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας εκ νέου ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε η αυτοδύναμη πλέον κυβέρνηση να έχει ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα και «να μη μας δέσουν τα χέρια».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται εκ νέου στην επαναφορά της 13ης σύνταξης και καλεί τους συνταξιούχους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ «με το χέρι στην καρδιά και στο μέλλον, για να κερδίσουμε ξανά την αξιοπρέπειά μας ως χώρα».

Υπενθυμίζει ότι στις 26 Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για το τέλος του μνημονίου και τη διάλυση του μοντέλου της τρόικας. «Θα έχουμε συμμαχίες δεν θα είμαστε μόνοι μας», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...