Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβέρνηση αρχαρίων «βλέπουν» οι Γερμανοί

Κυβέρνηση αρχαρίων «βλέπουν» οι Γερμανοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα εστιάζει ο γερμανικός Τύπος και μιλά για «αρχάριους» και έλλειψη «πολιτικής εμπειρίας».

Χαρακτηριστική είναι σχετική ανταπόκριση της Süddeutsche Zeitung από την Αθήνα, η οποία κάνει λόγο για «κυβέρνηση αρχαρίων» και επισημαίνει μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε το πρωθυπουργικό αξίωμα με πολιτικό όρκο.

Η εφημερίδα του Μονάχου, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, κάνει ειδική αναφορά στα πρόσωπα των Γιάννη Βαρουφάκη και Πάνου Καμμένου, υπογραμμίζοντας ότι «ένας ακραιφνής πολέμιος της λιτότητας γίνεται υπουργός Οικονομικών στην Αθήνα. (…) Ο Γιάννης Βαρουφάκης θα διαπραγματευθεί κιόλας αυτήν την εβδομάδα με την ΕΕ», σημειώνει το δημοσίευμα αναφερόμενο στην επίσκεψη του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή. «Ο δεξιός λαϊκιστής Καμμένος ηγείται του υπουργείου Άμυνας», σημειώνει η εφημερίδα, δημοσιεύοντας ένα πορτρέτο του προέδρου των ΑΝΕΛ. «Στον κόσμο του Πάνου Καμμένου υπάρχουν πολλοί εχθροί», σχολιάζει η αρθρογράφος αναφερόμενη σε δηλώσεις του περί «κατοχής» της Ελλάδας από την τρόικα και σε κινήσεις με αντιγερμανική διάσταση. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «είναι γνωστές δηλώσεις του, οι οποίες θα μπορούσαν να εκληφθούν ως αντισημιτικές».

Κριτική για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Σκληρή γλώσσα για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί και η Frankfurter Allgemeine Zeitung στο πρωτοσέλιδό σχόλιό της, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ο Καμμένος εμφανίζεται ως ξενοφοβικός, αντισημίτης δημαγωγός». Σχολιάζοντας την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο αρθρογράφος εκτιμά ότι «με την πρώτη του κιόλας απόφαση (…) ο Αλέξης Τσίπρας πρόδωσε τις ελπίδες μερίδας των οπαδών του. Η μοναδική πραγματικά νέα δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι το ιδρυθέν μόλις το 2014 πραγματιστικό κόμμα ‘Το Ποτάμι’, το οποίο ήταν και είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τον Τσίπρα. Ωστόσο, ο Τσίπρας προτίμησε μία δύναμη που εκπροσωπεί την παλιά, αποτυχημένη Ελλάδα όσο κανένα άλλο κόμμα στην ελληνική βουλή».

Η FAZ παρουσιάζει πορτρέτο του Γιάννη Βαρουφάκη στο οποίο υπογραμμίζει ότι «ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας» είναι ένας άνθρωπος «με αυτοπεποίθηση». Μεταξύ άλλων σχολιάζει ότι «η βασική του στάση είναι αυτή ενός ανθρώπου που εμφανίζεται ως διανοητικά υπέρτερος των συνομιλητών του και τους αφήνει να το αντιληφθούν». Ο αρθρογράφος παρουσιάζει σειρά τοποθετήσεων του Γιάννη Βαρουφάκη όσον αφορά την διαχείριση του ελληνικού ζητήματος και σχολιάζει: «Ο Βαρουφάκης καθιστά σαφές ότι οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν σε κάθε περίπτωση, μόνο το εύρος (σ.σ. του ποσού) είναι διαπραγματεύσιμο».

Στον γερμανικό τύπο δεν περνά απαρατήρητος ο ταχύτατος σχηματισμός κυβέρνησης. Όπως σχολιάζει η Welt του Βερολίνου, «ο νέος συνασπισμός στην Ελλάδα δημιουργεί δεδομένα με το γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης. Μόλις μία μέρα μετά την ορκωμοσία του ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τις σημαντικές θέσεις για την οικονομική πολιτική στο υπουργικό του συμβούλιο σε σκληρούς επικριτές της πολιτικής λιτότητας. Τόσο η επίσπευση όσο και τα ίδια τα πρόσωπα στέλνουν ένα μήνυμα: Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. Ο Τσίπρας εννοεί σοβαρά τον αναπροσδιορισμό των σχέσεων με τις Βρυξέλλες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...