Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική για τη Μόσχα” γράφει Γερμανός δημοσιογράφος

“Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική για τη Μόσχα” γράφει Γερμανός δημοσιογράφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία,

Η καλή διάθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης προς τη Ρωσία φαίνεται ότι έχει “τσούξει” τους Γερμανούς, σε σημείο να γράφουν άρθρα με τίτλο: «Η Ελλάδα δεν είναι τόσο σημαντική για την Μόσχα».

Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, στο οποίο επισημαίνεται ότι «χρήμα υπάρχει αρκετό στην Μόσχα, αλλά κίνητρο μάλλον όχι» για ενδεχόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, οι φιλικοί τόνοι της νέας ελληνικής κυβέρνησης προς την Ρωσία προκάλεσαν εικασίες για το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας από την Μόσχα.

Στη Ρωσία όμως, επισημαίνεται, έχουν λάβει μεγάλη δημοσιότητα οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ στο CNBC, ότι η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει τέτοιο αίτημα και ότι, αν το κάνει, «η Ρωσία θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους των διμερών σχέσεων». Αυτό από πολλούς στη Δύση έχει ερμηνευθεί ως συγκεκριμένη προσφορά βοήθειας, τονίζει ο συντάκτης και υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την ίδια την Μόσχα.

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος υπενθυμίζει την περίπτωση της Κύπρου το 2012 και τονίζει ότι δόθηκαν μόνο 2,5 δισεκατομμύρια, αν και ζητήθηκαν περισσότερα, παρά το γεγονός ότι πολλές ρωσικές εταιρείες και τράπεζες διατηρούν στην Κύπρο θυγατρικές ή λογαριασμούς off-shore.

«Το νησί είναι ένα σημαντικό κομβικό σημείο για το κεφάλαιο εντός και εκτός της αναδυόμενης χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «η Ελλάδα για την Ρωσία δεν έχει αντίστοιχο ρόλο», παρά το γεγονός ότι «πολλοί παρατηρητές θεωρούσαν πιθανό ότι το Κρεμλίνο θα αξιοποιούσε ευχαρίστως την ευκαιρία, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, να μπει σφήνα στην ΕΕ».

Θεωρητικά, σημειώνεται στο άρθρο, η Μόσχα διαθέτει το απαραίτητο κεφάλαιο, αλλά τίθεται ένα ζήτημα προτεραιοτήτων: «Οικονομική βοήθεια για μια χώρα η οποία συμμετείχε σε κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, μέσω των οποίων η δική της οικονομία το τρέχον έτος θα συρρικνωθεί κατά 3% και θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός – αυτό δεν είναι εύκολο να το δικαιολογήσει κανείς», καταλήγει ο συντάκτης.

Εμείς πάλι μια άλλη απορία έχουμε. Αφού η Ελλάδα δεν σας είναι τόσο σημαντική και αφού όλο μας δείχνετε την έξοδο από το ευρώ, τώρα τι σας έπιασε και γράφετε “αναλύσεις” σχετικά με το πόσο ασήμαντη είναι η Ελλάδα για τη Μόσχα; Μεγάλες είναι οι γερμανικές ανησυχίες και δεν μπορούν και να κρυφτούν, συμπεραίνουμε…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Κρεμλίνου

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...