Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιάννης Πανούσης “καθαρίζει” τα Εξάρχεια από τους αντιεξουσιαστές

Ο Γιάννης Πανούσης “καθαρίζει” τα Εξάρχεια από τους αντιεξουσιαστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Θέμα Εξαρχείων» και πολιτικής παρέμβασης για την «δράση των αντιεξουσιαστών» αναμένεται να θέσει τις επόμενες ημέρες, πιθανόν και κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης.

Ο υπουργός θεωρεί ότι «πρέπει να υπάρξει μια πολιτική λύση στο ζήτημα της σχεδόν 40ετούς παρουσίας των πολυπληθών αναρχικών ομάδων και των υποστηρικτών της επαναστατικής βίας που πολλές φορές προχωρούν σε επεισόδια ή τροφοδοτούν τις ένοπλες οργανώσεις».

Ο κ. Πανούσης είναι πιθανόν να ζητήσει για την πολύπλευρη διερεύνηση και επίλυση του θέματος με τον «χώρο των Εξαρχείων» την συνδρομή όλων των κομμάτων. Ωστόσο παραμένει άγνωστο ποια θα είναι και η θέση, στην ίδια υπόθεση, στελεχών και «συνιστωσών» του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το “Βήμα”.

Την ίδια ώρα ο νέος επικεφαλής της Κατεχάκη δίνει ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα των «τζιχαντιστών» και γι αυτό το κρίσιμο θέμα έχει ήδη αρχίσει περιοδεία σε ευρωπαϊκές χώρες ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης.

Ακόμη, σε πρόσφατο συνέδριο στην Ρίγα της Λετονίας (βρίσκεται στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης) των αρμοδίων υπουργών ο κ. Πανούσης απέστειλε τον υπό αποχώρηση Γενικό Γραμματεα Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας με 50 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση των συνόρων της και συζήτησε το θέμα των διασταυρώσεων των αεροπορικών ταξιδιών, με ενδιαμεσους σταθμούς από χώρες της Μεσης Ανατολής.

Επιπλέον σύνεδροι εστίασαν το ενδιαφέρον τους και στη διέλευση τζιχαντιστών από την Βουλγαρία, αλλά και στην προσπάθεια σχετικού ελέγχου στο Διαδίκτυο.

Τέλος, ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης μελετά την «ενοποίηση» των επονομαζόμενων «μηχανοκίνητων δυνάμεων» της ΕΛ.ΑΣ, δηλαδή της ΔΙΑΣ, της ΔΕΛΤΑ και της ομάδας ΖΗΤΑ.

Παράλληλα ο κ. Πανουσης προωθεί την πλήρη επανενεργοποίηση των θεσμών του αστυνομικού της γειτονιάς και της πεζής αστυνόμευσης.

Ακόμη στις προθέσεις του είναι η επανεξέταση, με καθιέρωση νέων κριτηρίων, της διαδικασίας των κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ αλλά και αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών.

Ο κ. Πανουσης έχει υπογραμμίσει ότι «δεν θα προσλάβει κανέναν σύμβουλο και θα ενημερώνεται μόνο από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πάτρα: Άνδρας έσπαγε πιάτα στο κεφάλι της γυναίκας του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...