ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Αλέξης Τσίπρας: «Κάνουν ολόκληρα συνέδρια για να δουν εάν θα συγκυβερνήσουν με τον Μητσοτάκη» - Ο Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να
Συρία: Αυστηρή παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τις επιθέσεις κατά Ελληνορθόδοξων στη Σελεύκεια (Σουκαϊλαμπίγια)
Συρία: Η Κύπρος ζητά «απόδοση ευθυνών» στους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε Ελληνορθόδοξους στη Σελευκόβηλο
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «αδελφή» με τους Μουλάδες του Ιράν
Ιρακινό Κουρδιστάν: Επίθεση με drones κατά της κατοικίας του Νετσιρβάν Μπαρζανί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ένα ακόμη σαφές μήνυμα προς την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έστειλε και δημοσίως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη σημερινή συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, ήταν κατηγορηματικός:«Ελπίζουμε η Ελλάδα να ανακάμψει εντός της ευρωζώνης» τόνισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το ζήτημα της Ελλάδας και η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο πρόεδρος Ομπάμα και η καγκελάριος Μέρκελ.
Όπως ανέφερε ο Αμερικανός ηγέτης στην εισαγωγική τοποθέτησή του, κατά τη συνέντευξη Τύπου, «ανυπομονώ να ακούσω τις προτάσεις της Άνγκελα Μέρκελ για το πώς η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να βρει τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξης εντός της Ευρωζώνης», εκφράζοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς την αντίθεση του στην πολιτική λιτότητας που επιβάλει στην ΕΕ η Γερμανία.
Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι από το 2010, στόχος της Γερμανίας ήταν πάντοτε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.
«Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup και αυτό που έχει σημασία είναι τι θα φέρει η Ελλάδα στο τραπέζι της συζήτησης. Τα ήδη ισχύοντα προγράμματα είναι η βάση της συζήτησης με την Ελλάδα.
«Αν η Ελλάδα έχει μία βιώσιμη πρόταση, θα την συζητήσουμε» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.
























































