ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η γεωπολιτική αξία της Ελλάδας άσος στο μανίκι του Τσίπρα!

Η γεωπολιτική αξία της Ελλάδας άσος στο μανίκι του Τσίπρα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρώπη έχει να χάσει πολύ περισσότερα από τα χρήματα, όσον αφορά στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, τονίζει το Bloomberg ενώ επισημαίνει ότι η στρατηγική θέση της χώρας είναι ίσως το δυνατότερο “χαρτί” του Αλέξη Τσίπρα, κι αυτό έχει φανεί από τις πρόσφατες επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τη Ρωσία .

Μπορεί οι συνομιλίες να επικεντρώνονται στο ελληνικό χρέος αλλά ίσως ο καταλύτης για τη Γερμανία και τις παραχωρήσεις προς την Ελλάδα αποτελέσει η στρατηγική θέση της χώρας και η σημασία της για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Με τον πόλεμο στη Συρία στα ανατολικά, την αποτυχία της νέας κυβέρνησης στη Λιβύη στο νότο, την εύθραυστη εκεχειρία στην Ουκρανία στα βόρεια και τις εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και των γειτόνων του, η αξία της Ελλάδας ως μέλος του ΝΑΤΟ και των λιμανιών στην ανατολική Μεσόγειο αυξάνεται” αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

“Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των αξιωματούχων φαίνεται να οδεύουν προς αδιέξοδο. Η γεωπολιτική και η πίεση από τις ΗΠΑ να παραμείνει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ μπορεί ίσως να παίξει κάποιο ρόλο στην υποχώρηση των Ευρωπαίων” εκτιμά ο Neil Mackinnon, στρατηγικός αναλυτής στην VTB Capital Plc.

Η στρατηγική θέση της χώρας είναι ίσως το δυνατότερο “χαρτί” του Αλέξη Τσίπρα, κι αυτό έχει φανεί από τις πρόσφατες επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τη Ρωσία, επισημαίνει το Bloomberg.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγή: Ο Τραμπ άσκησε βέτο σε σχέδιο εξέγερσης των Κούρδων – Ποια η εισήγηση της Μοσάντ κι ο ρόλος της Τουρκίας

Ο Τραμπ «εξετάζει σοβαρά» την επιστροφή στις πολεμικές επιχειρήσεις

Τραμπ: «Ηλίθια» η πρόταση του Ιράν – Θα έχουμε ολοκληρωτική νίκη

Δημοσκόπηση ALCO: Ιστορικό χαμηλό 22,8% για τη ΝΔ – Στο 25% ο Τσίπρας

Το TRIBUNE παρουσιάζει τη νέα φρουρά του Αλέξη Τσίπρα – Για τον λαό και την πατρίδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...