Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σακελλαρίδης: Τα τελεσίγραφα δεν βοηθούν, η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει πίσω

Σακελλαρίδης: Τα τελεσίγραφα δεν βοηθούν, η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει πίσω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Η ελληνική κυβέρνηση έχει την αποφασιστικότητα και τη νηφαλιότητα να διεκπεραιώσει τη λαϊκή εντολή που έλαβε”.

“Να μην φοβάται ο κόσμος”, δεν απειλείται η ρευστότητα, γιατί οι τράπεζες είναι διασφαλισμένες κάτι που θα φανεί και το αυριανό Ecofin δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης συμπληρώνοντας ότι, “όπως πιέζεται η ελληνική κυβέρνηση, άλλο τόσο πιέζονται και οι Ευρωπαίοι εταίροι”.

«Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί αδιανόητο να μπει σε διαδικασία συνέχισης ενός προγράμματος που έχει απορριφθεί όχι μόνο από τον ελληνικό λαό, αλλά και από την κοινή λογική σε σχέση με τον ορθολογισμό του και την αποτελεσματικότητά του» είπε ενώ σημείωσε ότι τα τελεσίγραφα δεν βοηθούν σε μια γόνιμη διαπραγμάτευση που είχε ήδη ξεκινήσει.

Γίνονταν ουσιαστικές συζητήσεις μέχρι πριν από το Eurogroup, όπως και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης τόνισε στην συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup, ο κ. Μοσκοβισί είχε παρουσιάσει άλλο κείμενο που θα αποτελούσε βάση διαπραγμάτευσης το οποίο όμως σήμερα αντικαταστάθηκε με ένα άλλο.

Δεν αποτελεί πείσμα της ελληνικής κυβέρνησης, η άρνηση αυτή είπε επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που θεωρεί απαραίτητο για μια αμοιβαία επωφελή λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Ο Γ. Σακελλαρίδης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση γνώριζε τις δυσκολίες αυτής της διαπραγμάτευσης και τόνισε ότι πάντα με προθεσμίες, χρονικά όρια και ασφυκτικές πιέσεις από την πλευρά των εταίρων ήταν από την αρχή αυτή η διαπραγμάτευση και έφερε το παράδειγμα όταν ο κ. Ντράγκι απείλησε με την ρευστότητα των τραπεζών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εντόπισε τη διαφορά ανάμεσα στο πρώτο κείμενο που είχε σχεδόν συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση και σε αυτό, που παρουσιάστηκε στο σημερινό Eurogroup, ότι το πρώτο μεν κείμενο αναφερόταν σε πρόγραμμα για τη δανειακή σύμβαση, ενώ το δεύτερο σε παράταση του Μνημονίου.

Ο Γ. Σακελλαρίδης ήταν κατηγορηματικός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συμφωνήσει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε σε μέτρα που βάλλουν κατά του ελληνικού λαού τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Υπογράμμισε δε, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει αναζήτηση πολιτικής λύσης.

Πηγή: Left

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

SoftBank: Eπενδύει σχεδόν $1 δισ. στην προώθηση της AI, αξιοποιώντας τα τσιπ της Nvidia

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...