Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός είναι ο Άδωνις: “Ο Σόιμπλε έχει δίκιο…”

Αυτός είναι ο Άδωνις: “Ο Σόιμπλε έχει δίκιο…”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αν η κυβέρνηση δεν υπογράψει, θα πάμε στη δραχμή».

«Οι 18 δεν θέλουν να δώσουν στην Ελληνική κυβέρνηση την επιτυχία για καθαρά πολιτικούς λόγους. Μην έχει ο ελληνικός λαός το σύνδρομο της Μαντάμ Σουσού. Δεν θα κινδυνεύσει η Ευρώπη από την Ελλάδα. Αν νομίζει κάποιος ότι θα διαλυθεί η ευρωζώνη αν φύγει η Ελλάδα κάνει λάθος. Θα έχει πρόβλημα στις αγορές για μια εβδομάδα, άντε ένα μήνα. Αν μπερδεύεις το μπόι σου με τον ίσκιο σου, έλεγε ο πατέρας μου, θα φας πολύ ξύλο», είπε χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Αν δεν υπογράψουμε θα πάμε στη δραχμή. Δεν θα πάμε σε έναν μήνα, θα πάμε σε έξι»

«Δεν χαίρομαι καθόλου που έπεσα μέσα. Η κυβέρνηση έχει την τελική ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Δεν είναι ώρα εγωισμών. Εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, για να πάρει την απόφαση που πρέπει να πάρει», σχολίασε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν μπορώ να στηρίξω την κυβέρνηση αν μου πει ότι θα με πάει στη δραχμή. Αυτό δεν γίνεται. Χθες έχουμε ένα πολιτικό γεγονός μείζων. Δεν έχουμε ούτε έναν σύμμαχο. Όταν φτάνει η Ελλάδα και είναι ολομόναχη, όταν υποτίθεται αυτοί οι… φοβεροί διαπραγματευτές που στείλαμε, μας έλεγαν ότι θα εξασφαλίσουν τη συμμαχία του Νότου, να έχει μείνει η χώρα μας χωρίς ούτε μία χώρα να την υποστηρίζει, αυτό δεν είναι καλή διαπραγμάτευση. Κάναμε σόου, το οποίο έχει καταλήξει από χθες, 18-1. Το Eurogroup λέει ότι έχτε περιθώριο μέχρι την Παρασκευή γιατί τα κοινοβούλιά μας, δεν προλαβαίνουν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει αν είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα τις επόμενες 48 ώρες. Το μόνο παρόμοιο τελεσίγραφο με την ίδια ένταση που ξέρω, είχε δοθεί στην κυβέρνηση της Κύπρου παραμονή καθαράς Δευτέρας. Εάν μου λέτε, ότι θα πούνε το όχι γιατί το ένα γράφει ‘’παράταση του δανειακού προγράμματος’’ και το άλλο ‘’παράταση του προγράμματος’’, δηλαδή για το τι θα πούνε στο εσωτερικό τους, γιατί για το εξωτερικό δεν έχει καμία διαφορά, το ίδιο είναι», πρόσθεσε.

«Η ανακοίνωση του ΕΛΚ ήταν μια χαρά ανακοίνωση. Οι ευρωπαίοι λένε, κύριοι έχετε ένα πρόγραμμα. Το πρόγραμμα δεν είναι το ιερό ευαγγέλιο, αλλάζει το πρόγραμμα. Η καινούρια κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει πράγματα στο πρόγραμμα. Μπορεί να τα κάνει όλα αυτά, ενώ είναι στο πρόγραμμα», είπε ακόμα και στην συνέχεια αναφέρθηκε στον υπουργό Οικονομικών:

«Ο κ. Βαρουφάκης έχει κάνει όσα περισσότερα λάθη θα μπορούσε να κάνει κανείς μιλώντας με αυτούς τους ανθρώπους. Τους έχει εξαγριώσει. Ο κ. Βαρουφάκης πήγε δύο φορές στη διαπραγμάτευση χωρίς να έχει μπροστά του ούτε έναν πίνακα με αριθμούς. Δεν γίνονται έτσι οι δουλειές. Νομίζει ότι θα βγάλει μια διάλεξη και οι άλλοι θα του δώσουν τα λεφτά. Ο Μοσκοβισί δεν είναι μέλος του Eurogroup. Η Κομισιόν πάντα καταθέτει διάφορες συμβιβαστικές προτάσεις. Τον τελικό λόγο όμως τον έχει το Eurogroup» και συμπλήρωσε:

«Έχει δίκιο σε πολλά πράγματα από αυτά που είπε ο Σόιμπλε. Είπε ότι οι Έλληνες θέλουν να τους δίνουμε τα λεφτά μας και να μας βρίζουν και από πάνω. Σε αυτό έχει δίκιο. Δεν μπορεί να ζητάς από τον άλλον τα λεφτά του και την άλλη μέρα να κάνεις διαδήλωση και να λες τη Μέρκελ ναζί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Κασσελάκης: «Το ΕΣΥ επί Μητσοτάκη έγινε ΕΓΩ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...