ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης θα υποβληθεί από την κυβέρνηση

Αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης θα υποβληθεί από την κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε επισήμως ότι εντός της Τετάρτης θα υποβληθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Η Αθήνα θα ζητήσει μια παράταση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης «κατά μερικούς μήνες», δήλωσε το βράδυ της Τρίτης, μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση κατά μερικούς μήνες για να έχουμε αρκετή σταθερότητα, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη» επισήμανε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών. Γι’ αυτή την παράταση, θα υπάρξουν «προφανώς τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του αιτήματος, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για συμφωνία».

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήδη έχει αρχίσει επαφες με ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος «για να βρεθεί μια πραγματική λύση, το συντομότερο δυνατόν».

Ο κ. Σακελλαρίδης απέφυγε να σχολιάσει την αντίδραση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε, περιοριζόμενος να σημειώσει ότι η κυβέρνηση εργάζεται ώστε να μην συμβούν παρόμοιες καταστάσεις με αυτές του περασμένου Eurogroup.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης που πρόκειται να καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών βασίζεται στο κείμενο Μοσκοβισί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέθλιψε τον Μητσοτάκη! «Είπε ψέματα» – «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν δικαιολογείται να υπερβαίνει τα 1,4 ευρώ το λίτρο»

Τέλος η «ευρω-πλακίτσα» με την εκρηκτική γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής: Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε από την Κάγια Κάλλας επίσημη ενημέρωση για τη Συμφωνία της Μέκκας

Η Γροιλανδία τέθηκε υπό την προστασία των ΗΠΑ – Ο Τραμπ πανηγυρίζει

Οι ευρωβουλευτές ζητούν να μπει τάξη στη «ζούγκλα» των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και στην «αναρχία» των ινφλουένσερς

Οι ευρωβουλευτές καταγγέλλουν την εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών ως εργαλείο υβριδικού πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...