Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Κερδίσαμε μια μάχη όχι όμως και τον πόλεμο

Τσίπρας: Κερδίσαμε μια μάχη όχι όμως και τον πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας,

Η Ελλάδα πέτυχε χθες μια σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία στην Ευρώπη δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του σχετικά με την συμφωνία της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους στο Eurogroup.

Κερδίσαμε μια μάχη όχι όμως και τον πόλεμο, ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως χθες ακυρώσαμε τα σχέδια να προκαλέσουν ασφυξία στην Ελλάδα στις 28 Φεβρουαρίου.

Χθες κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως αφήσαμε πίσω την λιτότητα, τα μνημόνια και την τρόικα.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι με την χθεσινή απόφαση ακυρώνονται στην πράξη όλες οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης που περιλαμβάνοντας στο e-mail Χαρδούβελη.

«Ακυρώνει την λιτότητα και τους μηχανισμούς της όπως τα υφεσιακά πρωτογενή πλεονάσματα» είπε για να προσθέσει «ακυρώνει τις πράξεις της προηγούμενης κυβέρνησης για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και αύξηση του φόρου στα φάρμακα και τα τουριστικά καταλύματα».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει η λίστα η οποία θα αποσταλεί στους εταίρους την ερχόμενη Δευτέρα, είπε ότι «Η νέα συμφωνία βάζει την βάση για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την ανασυγκρότηση του κράτους και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ο δρόμος που απομένει είναι «μακρύς και δύσκολος», αλλά η χώρα έχει κάνει ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα «αφήνοντας πίσω την λιτότητα τα μνημόνια και την τρόικα. Σημαντικό βήμα για την αλλαγή της πορείας εντός της Ευρωζώνης. Η διαπραγμάτευση τώρα μπαίνει σε πιο ουσιαστικό στάδιο έως την οριστική μετάβαση από την εποχή μνημονίων στην εποχή της ανασυγκρότησης».

Έθεσε μάλιστα τον ερχόμενο Ιούνιο, όταν και θα λήξει η παράταση της δανειακής σύμβασης τον ορίζοντα για την μετάβαση ενώ δεσμεύτηκε πως έως τότε η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να διαπραγματεύεται σκληρά για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...