Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκλεισε την πόρτα άμεσης χρηματοδότησης το Eurogroup

Έκλεισε την πόρτα άμεσης χρηματοδότησης το Eurogroup
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Ολοκληρώστε πρώτα τις συνολικές συμφωνίες και μετά θα πάρετε λεφτά”. Αυτό ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλε το Eurogroup προς την Ελλάδα μετά το τέλος της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες.

Ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ωστόσο τη συμφωνία μεταξύ Ευρωζώνης και ελληνικής κυβέρνησης, σημείωσε ότι οι τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς θα ξεκινήσουν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, ενώ, τεχνικά κλιμάκια θα μεταβούν και στην Αθήνα για να βοηθήσουν στη διαδικασία.

Η συνεργασία ξεκινά από την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, είπε ο κύριος Ντάισελμπλουμ και διευκρίνισε ότι τεχνικές ομάδες θα μεταβούν και στην Αθήνα, για να κοιτάξουν καλύτερα και από κοινού τα στοιχεία.

Συμφωνήσαμε ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να χαθεί, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup μετά την συνεδρίαση, ενώ επεσήμανε πως υπάρχει ήδη μια αγαστή συνεργασία μεταξύ των φορέων.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μεμονωμένες κινήσεις, παρά μόνο ότι έχει συμφωνηθεί κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Από την πλευρά του ο Γάλλος επίτροπος αρμόδιος για τη νομισματική πολιτική Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει επιτάχυνση της επεξεργασίας των μεταρρυθμίσεων ώστε να τεθούν σε εφαρμογή. Είναι απαραίτητο να δούμε αποφάσεις απτές και αποτελεσματικές, συμπλήρωσε.

Εκτίμησε, δε, ότι ο δρόμος για την παράταση του προγράμματος έχει ανοίξει.

«Θα υπάρξουν τεχνικές διαδικασίες σε συνεννόηση με τους θεσμούς και αυτή η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, είναι απαραίτητο να υπάρχει αγαστή συνεργασία και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο» κατέληξε ο Γάλλος επίτροπος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup ξεκαθάρισε ότι πρέπει να παραμείνουμε εντός τροχιάς όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για εκταμίευση χωρίς να υπάρξει εφαρμογή των συμφωνηθέντων». «Θα ήμουν ανοιχτός να δοθούν κάποιες δόσεις όσο θα προχωρά η εφαρμογή» συμπλήρωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Υποστηριξε ότι έχουν χαθεί ήδη δύο εβδομάδες συζήτησης για «ποιος οδηγεί ποιόν και πού και αυτό είναι τεράστιο χάσιμο χρόνου». Σε δεύτερη σχετική ερώτηση για τη φράση του αυτή είπε ότι «δεν ξέρω γιατί χάσαμε δύο εβδομάδες είχα την εντύπωση ότι η απόφαση ήταν σαφέστατη».

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σωκράτης Φάμελλος: Η ΝΔ δεν έκανε τίποτα για την εναέρια επιτήρηση της Βόρειας Μακεδονίας από τα ελληνικά F-16 – Δεν έκανε τίποτα για τα σχολικά βιβλία

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για Μαρινάκη και Βόρεια Μακεδονία: «Η προσπάθεια του Μητσοτάκη να μην δυσαρεστήσει την ακραία δεξιά έχει πλέον κουράσει»

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικά με τον Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για Συμφωνία Πρεσπών: Ο κ. Μητσοτάκης να κυρώσει επιτέλους τα τρία Πρωτόκολλα

Κασσελάκης για Συμφωνία των Πρεσπών: Η κυβέρνηση έπαιξε στα ζάρια ένα εθνικό θέμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...