Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: “Δεν υπάρχει κανένας φόβος” για μισθούς και συντάξεις

Αλέξης Τσίπρας: “Δεν υπάρχει κανένας φόβος” για μισθούς και συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς σχετικά με τις ανησυχίες για το χρηματοδοτικό κενό και τα προβλήματα ρευστότητας.

Η δήλωση έγινε μετά από σύσκεψη που είχε ο κ. Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών επί θεμάτων διεθνών οικονομικών σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως «δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων» και πως «δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων».

Σύμφωνα με την κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η κυβέρνηση φοβάται ότι θα έχει άμεσα πρόβλημα ρευστότητας με κίνδυνο να μην σταθεί δυνατόν να καταβληθούν στο ακέραιο οι μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα.

Βασιζόμενη σε συνομιλία της με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό την περασμένη Παρασκευή, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας διατύπωσε το αίτημα η ΕΚΤ να αυξήσει το όριο βραχυπρόθεσμων τίτλων (T-Bills) «κατά δύο έως τρία δισεκατομμύρια ευρώ». Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στην Αθήνα να προχωρήσει και στην αποπληρωμή δύο δόσεων ύψους ενός δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως δεδομένου ότι η κατάσταση επείγει, ο κ. Σουλτς επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι θα πρέπει οπωσδήποτε την επόμενη εβδομάδα να πείσει το Eurogroup και την ΕΚΤ για τη βούλησή του να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις.

Κατά τη FAZ, τόσο ο ίδιος όσος και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνέστησαν στον Πρωθυπουργό να στείλει στους δύο θεσμούς επιστολή στην οποία θα εκφράζει τη θέληση του να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και το θέμα του κτηματολογίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...