Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ώρα μηδέν στις Βρυξέλλες για τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις

Ώρα μηδέν στις Βρυξέλλες για τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις Βρυξέλλες χτυπά η καρδιά της κυβέρνησης με τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις να έχει ήδη φύγει και να παρουσιάζεται στο Brussels Group, ώστε να ανάψει το πράσινο φως για την υποβολή της στο EuroWorking Group και εν συνεχεία στο Eurogroup.

Στόχος της κυβέρνησης είναι με τη λίστα με τις συγκεκριμένες και κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις που απέστειλε στις Βρυξέλλες να εκταμιευθεί τμήμα από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ και να δοθεί τέλος στην εκβιαστική δημοσιονομική ασφυξία που έχει επιβάλλει το Βερολίνο.

Οι συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις με το Brussels Group, δηλαδή ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων, Γιώργος Χουλιαράκης, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη έχουν φτάσει από το βράδυ της Παρασκευής στις Βρυξέλλες και έχουν ξεκινήσει τις επαφές με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Όπως διαμηνύουν κυβερνητικοί κύκλοι οι μεταρρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα δεν είναι υφεσιακού χαρακτήρα, δηλαδή δεν προβλέπουν περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ, όπως προέβλεπε το email Χαρδούβελη επί Σαμαρά, και προβλέπουν για το 2015 έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, αποκλείουν το ενδεχόμενο να πληρώσουν τη «νύφη» οι συνήθεις ύποπτοι, αλλά υπογραμμίζουν εμφατικά ότι θα κληθούν να καταβάλουν τον… οβολό τους οι έχοντες που μέχρι στιγμής την τελευταία πενταετία καλύπτονταν από ένα πέπλο φορολογικής ασυλίας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι δομικού χαρακτήρα και θα συνδράμουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας

Για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%.

Τέλος, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για στάση πληρωμών της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για σενάριο φαντασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Με αναμένες τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες – Την Τρίτη η συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...