ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γερμανοί φοβούνται ότι ο Τσίπρας με τον Πούτιν θα διαλύσουν την Ευρώπη

Οι Γερμανοί φοβούνται ότι ο Τσίπρας με τον Πούτιν θα διαλύσουν την Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θα γίνει η Ελλάδα Δούρειος Ίππος της Ε.Ε.; Θα στρέψει ο Τσίπρας τα νώτα του στην Ευρώπη; Η επικείμενη επίσκεψή του στη Μόσχα πυροδοτεί ανησυχίες και σενάρια τρόμου, γράφει η Deutsche Welle.

Τι θέλει ο Αλέξης Τσίπρας στη Μόσχα; Τι θα ζητήσει από τον πρόεδρο Πούτιν; Πόσο κινδυνεύει η ευρωπαϊκή συνοχή από αυτήν την επίσκεψη; Ο προβληματισμός έχει ξεκινήσει από τότε που ανακοινώθηκε το ταξίδι και εντάθηκε όταν επισπεύτηκε η ημερομηνία, σε μια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται επειγόντως ρευστότητα.

Ευρωπαϊκή συνοχή

Θα λάβει η Αθήνα τη βοήθεια που θέλει; «Νομίζω πως ναι, θα την πάρει», λέειη Έλφι Ζγκλ, επί πολλά χρόνια ανταποκρίτρια της Frankfurter Allgemeine Zeitung στη Ρωσία.

«Γιατί η Μόσχα παρακολουθεί με πολλή προσοχή τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και όταν αισθάνεται ότι ίσως να μπορούσε να ωθήσει κάποιο μέλος της E.E. να πάρει τον δικό του δρόμο, να εγκαταλείψει την αλληλεγγύη προς την Ε.Ε., τότε το κάνει λόγω των συμφερόντων που θα είχε από την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης. Γι’ αυτό τον λόγο η Ελλάδα θα πάρει σε κάθε περίπτωση βοήθεια».

H Γερμανίδα δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν αιφνιδιάστηκε από τη συσπείρωση της Ευρώπης ενάντια στην προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά και στην ένοπλη διένεξη που ακολούθησε ανατολικά της Ουκρανίας. Και φυσικά δεν περίμενε ότι θα επιβάλλονταν οικονομικές κυρώσεις με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών.

Φαινόμενο ντόμινο

«Και όταν διακρίνει κάποιον δρόμο ή κάποιο λόγο για να τις παρακάμψει – κι αυτός θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα – θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Μόσχα θα ανταποκριθεί στις ελληνικές προτάσεις ή τις εκκλήσεις για βοήθεια. Πρόκειται για δάνεια για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και άρση του εμπάργκο εισαγωγής φρούτων προς τη Ρωσία. Το εμπάργκο για εισαγόμενα προϊόντα της Ε.Ε. το επέβαλε ο Πούτιν το περασμένο καλοκαίρι ως αντίποινα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις», αναφέρει.

Η Έλφι Ζιγκλ υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που κερδίσει το στοίχημα ο Πούτιν δεν θα μείνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά θα επιδιώξει μια ευρύτερη αποσταθεροποίηση μέσω του φαινομένου ντόμινο. Κάτι τέτοιο θα ήταν μοιραίο για την ευρωπαϊκή ενότητα και την ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στην επιθετική πολιτική του Κρεμλίνου.

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: 6 νεκροί και 91 τραυματίες από ρωσική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στη γενέτειρα του Ζελένσκι (βίντεο)

Ο βολικός «μπαμπούλας»

Φαραντούρης: Η Αίγυπτος είναι σύμμαχός μας αλλά να σεβαστεί τη θρησκευτική ελευθερία και τη Μονή Σινά

Η Ουκρανία ξέμεινε από Patriot – Η έλλειψη πυραύλων αφήνει το Κίεβο εκτεθειμένο απέναντι στην Ρωσία

Ελληνόκτητο τάνκερ δέχθηκε επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα μετά τη φόρτωση ρωσικού πετρελαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...