Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποιήσεις πανικού Ευρωπαίων προς Τσίπρα για τις σχέσεις με τη Ρωσία

Προειδοποιήσεις πανικού Ευρωπαίων προς Τσίπρα για τις σχέσεις με τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονη είναι η ανησυχία που φαίνεται ότι διακατέχει τους Ευρωπαίους εταίρους μας, για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε ότι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας.

Όπως αναφέρει το Σάββατο σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel – που πάντως το τελευταίο διάστημα έχει χάσει την αξιοπιστία του- ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς , μίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον προειδοποίησε με αυστηρό τόνο κατά το Spiegel , να προφυλάξει την ΕΕ και να μην στραφεί εναντίον των Ευρωπαίων συμμάχων του.

Αφορμή για την νέα παρέμβαση του Σουλτς στάθηκε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία και η συνάντηση του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στις 8 Απριλίου λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την καταβολή της δόσης από την χώρα μας στο ΔΝΤ και ενώ οι ευρωπαίοι «εταίροι» εμφανίζονται αρτηριοσκληρωτικοί σε ότι έχει να κάνει με την χρηματοδότηση της χώρα μας.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, του Spiegel , o Έλληνας πρωθυπουργός , μετά το ταξίδι του στο Βερολίνο και την συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ , είχε αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Βερολίνου. Και τώρα σύμφωνα με δηλώσεις του Σουλτς στην εφημερίδα Hannoverschen Allgemeinen Zeitung , ο κ. Τσίπρας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Ευρώπη σε αναζήτηση ρωσικής βοήθειας.

Το Spiegel στο ρεπορτάζ του προσθέτει ακόμη πως και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί έχει προειδοποιήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό για την προσέγγισή του με τη Μόσχα.

Θα πρέπει να επισημανθεί , επίσης, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Μόσχα και για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της 9ης Μαΐου, για την 70η επέτειο από την νίκη των συμμάχων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δεν θα συμμετάσχουν με την αιτιολογία της κρίσης στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι καλεί τις ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην Ανατ. Ουκρανία

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Ουκρανία αναφέρει επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...