Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουίκ: Το σπίτι μου κατασχέθηκε – Θα μπω στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Κουίκ: Το σπίτι μου κατασχέθηκε – Θα μπω στη ρύθμιση των 100 δόσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, από την Θράκη, καθώς μίλησε όχι μόνο πολιτικά αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό, αποκαλύπτοντας ότι λόγω μνημονίων η εφορία του κατέσχεσε το σπίτι και τώρα θα μπει πρώτος στη ρύθμιση των 100 δόσεων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τέρεν Κουίκ:

«Βαρέθηκα να ακούω κάθε μέρα την ίδια κινδυνολογία για την πατρίδα μας. Ότι δήθεν βαδίζουμε στη καταστροφή. Έφτασαν στο σημείο να παίξουν ακόμα και με τους εδώ υπαλλήλους του ΔΝΤ, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις εντεινόμενης κρίσης, λέγοντας ότι φεύγουν από την Ελλάδα και αποκρύπτοντας ότι πήραν άδεια για να γιορτάσουν στα σπίτια τους το Πάσχα των Καθολικών. Τέτοια η κατάντια εκείνων που δεν αφήνουν τους Έλληνες να ηρεμήσουν, έστω και για μία μέρα, προσπαθώντας να τους σπάσουν τα νεύρα και την ασφάλεια που πρέπει να αισθάνονται.

Οι δανειακές υποχρεώσεις που φόρτωσαν την Ελλάδα Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς και Βενιζέλος με τα μνημόνιά τους, θα εκπληρωθούν και από τον Ιούλιο θα τρέξει πλέον ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, που δεν θα έχει δηλητηριώδεις συνταγές.

Στα τέσσερα πρώτα χρόνια που θα κυβερνήσουμε, θα εκπληρωθούν όλες οι υποσχέσεις των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ για να χαμογελάσει η ελληνική οικογένεια και να αναστηθεί η ελληνική αγορά».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της κυβερνητικής εκπροσώπησης στην επέτειο της Μάχης των Οχυρών στη Νυμφαία.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΝΟΥΣΗ

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, είπε τα εξής:

«Ήταν εντυπωσιακό το άρθρο του Γιάννη Πανούση, είναι σαφές ότι έστειλε μηνύματα σε ορισμένους εξ κυβερνητικούς αποδέκτες και συμφωνώ με τα σχόλια που έκαναν και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και οι Υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Βούτσης.

Όχι. Δεν συμφωνώ με την εισβολή στον προαύλιο χώρο της Βουλής και το μπαράζ των καταλήψεων. Ας καταλάβουν κάποιοι ότι με τις ενέργειές τους ρίχνουν νερό στο μύλο άλλων δυνάμεων, που επιχαίρονται και εκμεταλλεύονται αυτές τις «αντιεξουσιαστικές» πράξεις, προσπαθώντας να αποσταθεροποιήσουν τη κυβέρνηση».

ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ

«Τρέχουμε να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο ευρώ, από τα προγράμματα ΕΣΠΑ που κλείνουν τέλος 2015 και διαχειρίζονται οι Περιφέρειες. Οι ίδιοι οι Περιφερειάρχες κάνουν τα πάντα προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα ανυποχώρητα με πολύ… πείσμα και νεύρο, όπως διαπιστώθηκε στην τελευταία σύσκεψή τους με τον Υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη. Δυστυχώς παράταση δεν προβλέπεται από την Ε.Ε.».

Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει μετά το Πάσχα. Μεγάλη Τρίτη μπαίνει το νομοσχέδιο για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή. Οι ΑΝΕΛ ζητήσαμε να ανέβουν οι διακόπτες όλων των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών. Επίσης το θεωρούμε δεδομένο ότι η ΕΡΤ θα εξορθολογιστεί σε σχέση με την ΑΕ που έκλεισε πραξικοπηματικά η προηγούμενη συγκυβέρνηση, μόνο και μόνο για να αποδώσει απολυμένους στην Τρόικα…».

ΟΙ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

«Βεβαίως και η κυβέρνηση έβαλε μπροστά το νομοθετικό της έργο και μάλιστα χωρίς να της το υπαγορεύει η όποια Τρόικα. Πέρα από την ΕΡΤ που ανέφερα, ψηφίστηκε ο πολύ σημαντικός νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και έγινε πράξη η υπόσχεση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις 100 δόσεις.

Το σύστημα θα ανοίξει για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μετά το Πάσχα, γιατί χρειάζονται κάποιες μέρες προθεσμίας προετοιμασίας, οι προγραμματιστές υπάλληλοι της Μηχανογράφησης του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρώτος που θα σπεύσει για να κάνει ρύθμιση, είμαι εγώ! Ανάμεσα στους χιλιάδες υπόχρεους πολίτες, είμαι και εγώ. Σαράντα χρόνια δημοσιογραφικής δουλειάς και ήμουνα πάντα συνεπής στις φορολογικές μου υποχρεώσεις. Αλλά τα τελευταία 5 με 6 χρόνια, η κρίση και στη δική μου δουλειά με πέταξε τελείως έξω. Δεν μου ήταν ευχάριστο, απεναντίας μάλιστα, να πληρώνω όποτε μπορούσα δόσεις μικρότερες και με την εφορία στη συνέχεια και μέχρι τώρα, σε εφαρμογή του νόμου, να μου παρακρατά στην πηγή, ένα ικανό ποσοστό από τα χρήματά μου, πριν μπουν στο τραπεζικό λογαριασμό μου.

Ακόμα και το σπίτι μου κατασχέθηκε από την εφορία, αξίας πολλαπλάσιας του χρέους μου. Ομολογώ ότι δεν με πείραξε. Τουλάχιστον το Δημόσιο διασφάλιζε το συμφέρον του, μέχρι να μπορέσω να αρχίσω να αποπληρώνω. Θυμάμαι ότι το είχα πει στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ότι δικαστικός επιμελητής κτύπησε τη πόρτα του σπιτιού μου. Κάποια εφημερίδα το έμαθε και το έγραψε.

Δύο φορές, η πρώτη τον Φεβρουάριο του ’12 με κυβέρνηση Παπαδήμου και η άλλη τέλη του ’14 με κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, η Βουλή ξεφτιλίστηκα. Ψήφισε το μάξιμουμ των δόσεων που έδιναν και σε εμένα τη δυνατότητα να μπω στη ρύθμιση και μετά, με εντολή της Τρόικας, με email της Τρόικας, η ίδια η Βουλή, έκανε κωλοτούμπες, κατάπιε την αρχική της απόφαση και ψήφισε μειωμένες δόσεις, ρίχνοντας στην απελπισία άπειρο κόσμο.

Τώρα, με αυτή την κυβέρνηση, ήρθε η ώρα με έναν νόμο που θα κάνει πλήθος φορολογουμένων να επωφεληθούν, να σπεύσω και εγώ. Να βγω από έναν εφιάλτη… Δεν διαφέρω από τους άλλους φορολογούμενους που μπήκαν σε αυτή τη μνημονιακή δοκιμασία.

Προτρέπω να το πράξουν άμεσα, από τις πρώτες μέρες κιόλας, όσοι βουλευτές και Υπουργοί, τωρινοί και προηγούμενοι χρωστούν, όπως κι εγώ. Ξέρω πολλούς που μου έχουν πει προβλήματα ανάλογα με τα δικά μου. Αλλά ας είμαστε οι πρώτοι που θα αρχίσουμε να γεμίζουμε τα κρατικά Ταμεία, όταν η απελθούσα κυβέρνηση μας άφησε κληρονομιά 70 δις μαύρη τρύπα.

Ο νόμος των 100 δόσεων θα σώσει κόσμο. Μέχρι τώρα είναι η δημοφιλέστερη παρέμβαση της νέας κυβέρνησης.

Σας τα λέω όλα έξω καρδιά, για να μη βρεθούν τίποτα παπαγαλάκια και πούνε τα δικά τους».

Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

«Τα θέματα της Θράκης είναι «κόκκινη γραμμή» για εμάς τους ΑΝΕΛ. Πάντως μέχρι στιγμής, νομίζω ότι δεν έχουμε ιδιαίτερες τριβές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης στα θέματα της συνεργασίας μας θέλω να μιλάω επί του αποτελέσματος και όχι να κάνω σπέκουλες ή διαρροές. Η δουλειά που κάνω δεν προσφέρεται για… Δελτία Τύπου! Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι έχω μία άριστη συνεργασία με τον Υπουργό Αλέκο Φλαμπουράρη. Να ξέρετε ότι το επίπεδο των ανθρώπων του Μαξίμου, με τους οποίους συνεργάζομαι, είναι πολύ υψηλό. Η ομάδα των συνεργατών του Πρωθυπουργού ιδιαίτερα ξεχωριστή. Όπως και η προσωπικότητα και η μεθοδικότητα του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρου Σαγιά. Ομολογώ, επίσης ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, έχω πολύ καλό επίπεδο συνεννόησης με όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Ξάνθη: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πέταξαν έξω από τζαμί τον ψευτομουφτή (βίντεο)

Αλεξανδρούπολη: Νηπιαγωγός κλείδωνε 3χρονα σε αποθήκη για να ηρεμήσουν

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Σκοτώθηκε 14χρονος πέφτοντας από φωταγωγό

Αγρότες «εισέβαλαν» στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για να δουν τον Αυγενάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...