Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εθνική στρατηγική για τη μετανάστευση συμφώνησαν Αβραμόπουλος – Τσίπρας

Εθνική στρατηγική για τη μετανάστευση συμφώνησαν Αβραμόπουλος – Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά την συνάντηση των δύο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αλέξης Τσίπρας με κοινές τους δηλώσεις επιβεβαίωσαν όχι μόνο τις καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ τους, αλλά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε την ευκαιρία, δημόσια και επίσημα να στείλει ηχηρά μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μια εθνική μεταναστευτική πολιτική μακράς πνοής μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

“Γνωρίζω ότι η κυβέρνηση προβληματίζεται για το Δουβλίνο και η Ευρώπη το ίδιο, είναι πλέον κοινή συνείδηση ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτό εξαρτάται από τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό συμβούλιο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, και συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό να αποκτήσει η Ελλάδα μια εθνική στρατηγική για την μετανάστευση. Το μεταναστευτικό θέμα δεν πρέπει να συγχέεται με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ούτε να γίνεται αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης.

Θα υπάρξουν μέτρα στήριξης από την ΕΕ για το μεταναστευτικό» ανέφερε και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του στέλνοντας ηχηρά μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό της κυβέρνησης, όσο και προς την Ευρώπη.

«Η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, δεν είναι μόνη. Η Ευρώπη είναι στο πλευρό της. Η συμμετοχή στην Ευρωζώνη, είναι εγγύηση για την ασφάλεια και την σταθερότητα της Ελλάδος, όπως είναι γνωστό, οι διαπραγματεύσεις προς τους θεσμούς είναι σε εξέλιξη. Προσπαθούμε να επανέλθουμε σε ήρεμα νερά. Η διασφάλιση της σταθερής ανάπτυξης στην Ελλάδα, είναι ζητούμενο για την Ευρώπη. Δεν διανοούμαι ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα διακινδυνεύσει να μην βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...