Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σόιμπλε έτοιμος για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ που έχει κοστολογηθεί!

Ο Σόιμπλε έτοιμος για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ που έχει κοστολογηθεί!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι χρηματαγορές ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας ή μιας εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι φαίνεται πως όλες οι εκδοχές για το μέλλον της χώρας έχουν ήδη «κοστολογηθεί».

«Δεν μπορεί κανείς να δεις οποιαδήποτε μετάδοση στις αγορές», είπε ο Σόιμπλε σε μια εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.

«Αν δούμε την Ελλάδα, δεν αποτελεί μεγάλο μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης ως συνόλου. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις χρηματαγορές μάς λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει οτιδήποτε ενδέχεται να συμβεί. Δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Eurogroup, καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και οργανισμοί έχουν καταρτίσει σχέδια ανάγκης για το ενδεχόμενο μια ελληνικής εξόδου από το ευρώ αλλά δεν το λένε δημόσια, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Euro Insight.

Με τη Βρετανία και τη Φινλανδία να έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι είναι προετοιμασμένες σε μια περίπτωση Grexit, το Euro Insight επισημαίνει πως όλοι προετοιμάζονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά δεν το ομολογούν για να μην τρομάξουν τις αγορές.

Την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για το σενάριο στάσης πληρωμών από την Αθήνα, αξιωματούχοι της ευρωζώνης επιβεβαιώνουν στο περιοδικό ότι οι κυβερνήσεις και οι θεσμοί για τους οποίους εργάζονται έχουν εξετάσει τις συνέπειες μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πώς να τις περιορίσουν.

«Πρέπει να είναι πολύ, πολύ ανήσυχοι σε αυτή τη φάση ότι η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών», δηλώνει στο Euro Insight ο Flemming Larsen, πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...