Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μας τα έχουν “πρήξει” με το δημοψήφισμα – Να μας λέγανε και τι θα ψηφίσουμε!

Μας τα έχουν “πρήξει” με το δημοψήφισμα – Να μας λέγανε και τι θα ψηφίσουμε!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για δημοψήφισμα, δίχως όμως να μας λένε και ποιο θα είναι το θέμα αυτού του δημοψηφίσματος; Για ποιο λόγο θα κάνουμε δημοψήφισμα;

Για να μείνουμε ή να φύγουμε από το ευρώ; Για να μείνουμε ή να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Για να κηρύξουμε τον πόλεμο στη Γερμανία; Για να τους ρώσικους αγωγούς του Λαφαζάνη; Για το εάν συμφωνούμε με τις διαλέξεις του Βαρουφάκη από εδώ και από εκεί; Με το εάν θέλουμε λιτότητα ή όχι;

Διότι μας μιλάτε συνεχώς για ένα δημοψήφισμα, αλλά δεν μας λέτε τι θα ψηφίσουμε σε αυτό το δημοψήφισμα!

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος υποστήριξε σήμερα πως αν μέχρι τις 11 Μαΐου δεν έχει επέλθει συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» ο κ. Χρυσόγονος είπε πως «το δημοψήφισμα έχει περισσότερη λογική αν τα πράγματα φτάσουν σε οριακό σημείο».

Τι θα ρωτάει το δημοψήφισμα Χρυσόγονε; Για πες μας… Τι το πετάς το “δημοψήφισμα” έτσι στον αέρα; Να είσαι ξεκάθαρος, για ποιο λόγο και με ποιο θέμα θα γίνει δημοψήφισμα. Με τα νεύρα του ελληνικού λαού παίζεις;

«Βλέπω πλήρες αδιέξοδο και σκηνικό ρήξης. Δεν βλέπω να επιτυγχάνεται συμβιβασμός. Βλέπω ότι είναι ανέφικτος ο συμβιβασμός…» εκτίμησε και ο Ά Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας χθες στη ραδιοφωνική εκπομπή της Ελλης Στάη θεωρώντας πως το δημοψήφισμα θα είναι η διέξοδος για την κυβέρνηση.

Τα ίδια και αυτός, ο πολυλογάς, κι αυτός μιλά για δημοψήφισμα δίχως να μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει τι θα ζητάει αυτό το δημοψήφισμα!

Στο όπλο των εκλογών ή του δημοψηφίσματος και ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος μπορεί να μην ακολούθησε τον Τσίπρα στο Μαξίμου ωστόσο γνωρίζει όσα συζητούνται στον στενό πρωθυπουργικό κύκλο.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμβιβασμός», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Πάντως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γαβριήλ Σακελλαρίδης θόλωνε τα νερά όταν του ετέθη στον ΑΝΤ1 το ερώτημα «δημοψήφισμα ή εκλογές» σε περίπτωση αδιεξόδου λέγοντας πως οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν στην ουσία δημοψήφισμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη;

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...