Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βαρουφάκης δέχεται νέα πυρά από ξένα ΜΜΕ – “Ακατάσχετα φλύαρος”, γράφουν

Ο Βαρουφάκης δέχεται νέα πυρά από ξένα ΜΜΕ – “Ακατάσχετα φλύαρος”, γράφουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση από τον ευρωπαϊκό Τύπο δέχεται ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά από τις απαξιωτικές δηλώσεις των περισσότερων υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.

Σύμφωνα με το Spiegel, «η Ελλάδα διολισθαίνει προς την πτώχευση και χρειάζεται άμεσα μια ένεση ρευστότητας. Τόσο ο κ. Μοσκοβισί, όσο και οι κ.κ. Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ, θεωρούν ότι είναι πολύ δυσμενείς οι συνθήκες να υπάρξει μια συμφωνία», αναφέρει και προσθέτει:

«Μοναδικός αισιόδοξος είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να πείσει τους εταίρους του για μια σειρά μέτρων όπως την άρση του πλειστηριασμού στην πρώτη κατοικία και τη μη αύξηση του ΦΠΑ. Το ζήτημα είναι αν βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο η μισοάδειο».

Την ίδια ώρα, ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Γεργκ Σέλινγκ, επιβεβαίωσε πως η συνεδρίαση του Eurogroup διεξήχθη σε σκληρό κλίμα καθώς και ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, θέλουν από την ελληνική κυβέρνηση συγκεκριμένα στοιχεία μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Σε δηλώσεις του σε αυστριακούς δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της άτυπης Συνόδου του Eurogroup στην Ρίγα, ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι «αποφασιστικής σημασίας ήταν η συγκατάθεση της Αθήνας να καταβληθούν τώρα προσπάθειες με όλη τη δύναμη και ένταση για την εξεύρεση συμφωνίας».

«Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει και από τη σκοπιά του Eurogroup να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία μέσα στο Μάιο, καθώς ενδεχόμενα θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό η Σύνοδος Κορυφής του Ιουνίου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει ποια είναι η τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον αυστριακό υπουργό Οικονομικών, στη Σύνοδο επικράτησε η ομόφωνη άποψη ότι ο χρόνος τελειώνει, όπως επίσης ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχουν χρήματα για την Αθήνα, κάτι που, όπως είπε, δεν είναι νέο, αλλά κανείς πρέπει να το επαναλαμβάνει όσο συχνά γίνεται.

Επίσης, επιβεβαίωσε πως η συνεδρίαση του Eurogroup διεξήχθη σε σκληρό κλίμα και πως ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών επιχειρηματολόγησαν οπωσδήποτε έντονα, και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όταν η Αθήνα σχεδιάζει μεταρρυθμιστικά βήματα, με τα οποία δεν θα γίνουν εξοικονομήσεις, αλλά θα δοθούν περισσότερα χρήματα στο συνταξιοδοτικό σύστημα ή για την επαναπρόσληψη υπαλλήλων, τότε οι υπουργοί Οικονομικών έθεσαν το ερώτημα, από πού θα έλθουν τα χρήματα».

Την ίδια στιγμή η φαλλική εφημερίδα «Les Echos» κάνει λόγο για βερμπαλίσμούς και ακατάσχετης φλυαρίας από την πλευρά του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Το Tribune είχε προειδοποιήσει εγκαίρως ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα στοχοποιούταν από τα ευρωπαϊκά Μέσα και ότι αυτό ήταν σχέδιο του Βερολίνου για να τον απαξιώσουν, να τον εμφανίσουν ως “τρελό” ή ως “πέρα βρέχει”.

Αν και είχαμε προειδοποιήσει, προφανώς και δεν εισακουστήκαμε, διότι στη συνέχεια πήγε μόνος του και “τροφοδότησε” όλη αυτή την εκστρατεία εναντίον του με τη φωτογράφιση στο Paris Match. Και όπως λέει ο λαός, ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται. Για το καλό της πατρίδας και του λαού, βεβαίως, ευχόμαστε ο Γιάνης Βαρουφάκης να ξέρει τι κάνει…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...