Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρόπους να… αναιρέσει την αποχώρησή του ψάχνει ο Βενιζέλος

Τρόπους να… αναιρέσει την αποχώρησή του ψάχνει ο Βενιζέλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο στόχο βρήκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος λίγο πριν την λήξη της θητείας του στο τιμόνι της παράταξης με τη διεξαγωγή Συνεδρίου στα μέσα Μαΐου.

Την ώρα που ήδη οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ στο παρασκήνιο έχουν αρχίσει τα χτυπήματα κάτω από τη μέση για τη διαδοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ του 2%, ο ίδιος χαράσσει για μία ακόμη φορά την προσωπική του στρατηγική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tribune, στο περιβάλλον του προέδρου του κόμματος παρατηρείται έντονη κινητικότητα, με στενούς του συνεργάτες να ετοιμάζουν μεγάλη καμπάνια «εξαγνισμού» του – όσο μπορεί να γίνει αυτό βέβαια για τον Ευάγγελο Βενιζέλο – μέσω social media, αλλά και μέσω των φιλικών στον ίδιο καναλιών που αναζητούν συμμάχους για την επιβίωσή τους μετά την επίθεση της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Ο Βενιζέλος από την ημέρα που υπέβαλε την παραίτησή του, φρόντισε να… μην παραιτηθεί. Και αυτό διότι έχοντας επενδύσει στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης από κοινού με τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο, Αντώνη Σαμαρά, φρόντισε να εξασφαλίσει χρόνο στον εαυτό του για να επιστρέψει – στο μυαλό του – δικαιωμένος.

Εκτιμώντας ότι το σχέδιό του σε αγαστή συνεργασία με κέντρα εξουσίας της Ευρώπης, που συμπτωματικά αποτελούν το σκληρό πυρήνα των πολέμιων της κυβέρνησης, για ασφυξία και υποχρέωση του Αλέξη Τσίπρα σε μία συμβιβαστική λύση με τους δανειστές ακόμα δεν έχει αποκλειστεί ολοκληρωτικά, επιχειρεί να παρατείνει την παραμονή του στο τιμόνι του κόμματος.

Ως νομιμοποιητική δικαιολογία ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με πληροφορίες του tribune θα χρησιμοποιήσει στο εσωτερικό του κόμματος και τους επικριτές του το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός «φιλοευρωπαϊκού», δηλαδή μνημονιακού, μπλοκ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι, σενάριο το οποίο ούτως ή άλλως κυοφορείται μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις.

Η επιχείρηση… ολικής επαναφοράς του επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα επιτελεία των δελφίνων, με τους μηχανισμούς της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέα Λοβέρδου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που ερίζουν για το 2% να είναι σε επιφυλακή.

Την προσωπική του τακτική επιβίωσης πάντως φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά και σήμερα στην ομιλία στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, όπου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για υιοθέτηση της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης που «λοιδορούσε και υπονόμευε», καλώντας τον μάλιστα να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Ο κ. Βενιζέλος αγκυλωμένος στις πολιτικές του εξαρτήσεις, μαζί με τον πρήν κυβερνητικό του εταίρο, ελπίζει σε μία αποτυχία της κυβέρνησης και ολοκληρωτική καταστροφή για να μπορέσει να εμφανιστεί δικαιωμένος πάνω στις στάχτες και τα αποκαΐδια, αγνοώντας τόσο την πληθωρική αποτυχία του εαυτού του, όσο και το γεγονός ότι τότε ακόμα και αυτό το ταπεινό 2% του σημερινού ΠΑΣΟΚ θα έχει εξαϋλωθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...