Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού – Ανακοίνωση Πολιτικής Γραμματείας

Ο ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού – Ανακοίνωση Πολιτικής Γραμματείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ομόφωνη δήλωσή της μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης, τονίζει ότι “η κυβέρνηση, πιστή στη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη (σ.σ. Ιανουαρίου στα ελληνικά) για κατάργηση της μνημονιακής πολιτικής και της λιτότητας, υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, τη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία”, αλλά υπερασπίζεται και “το αναφαίρετο δικαίωμα ενός λαού να καθορίζει ο ίδιος την τύχη του”, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το δημοψήφισμα παραμένει στο τραπέζι.

Σύμφωνα με την Πολιτική Γραμματεία από τη συμφωνία της 20/2 και έπειτα, “οι δανειστές, συνεπικουρούμενοι από μερίδα εγχώριων και ξένων ΜΜΕ, προσπάθησαν να αποδομήσουν τον δύσκολο συμβιβασμό που επιτεύχθηκε και να εκβιάσουν τη νέα κυβέρνηση ώστε να υλοποιήσει αυτά για τα οποία καταψηφίστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά”.

Προσθέτει ότι “οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού” και αποτελούν την αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης”. Υπό αυτό το πρίσμα, επισημαίνει, είναι αδιανόητη τόσο η προσπάθεια ακραίων κύκλων των δανειστών, όσο και του εγχώριου μνημονιακού κατεστημένου να υπονομεύουν τις προσπάθειες για μία βιώσιμη λύση και να εκβιάζουν για νέα μέτρα λιτότητας και ύφεσης που εξαθλιώνουν την κοινωνία.

Επίσης η ΠΓ δηλώνει ότι:

-Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης, όπως το ίδιο κάνει και η πλειοψηφία των πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Θέλουμε τον λαό συμμέτοχο στις εξελίξεις, να δίνει αγώνες και να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Θέλουμε τον λαό συμμέτοχο σε αυτά που τον αφορούν, από αυτόν κρίνεται και θα κριθεί το μέλλον αυτού του τόπου.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει προσκλητήριο συμπόρευσης και κοινού αγώνα όλων των προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της Ευρώπης, που αντιμάχονται τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική της λιτότητας. Απέναντι στους εκβιασμούς και τις πιέσεις, προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ την εισήγηση για την δήλωση έκανε ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι δυσκολίες για την επίτευξη συμφωνίας είναι υπαρκτές, ενώ η συζήτηση για το δημοψήφισμα ήταν πιό έντονη από άλλες φορές.

Η Πολιτική Γραμματεία και ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Την Παρασκευή, ανάλογα με τις εξελίξεις ενδέχεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...