Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομισιόν: Μισογεμάτο το ποτήρι των διαπραγματεύσεων

Κομισιόν: Μισογεμάτο το ποτήρι των διαπραγματεύσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μισογεμάτο βλέπει το ποτήρι των διαπραγματεύσεων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνεχίζονται σήμερα και πιθανότατα και τις επόμενες δύο ημέρες οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group στις Βρυξέλλες, με στόχο την επίτευξη περαιτέρω προόδου ως το Eurogroup της 11ης Μαΐου. Αυτό ανέφεραν σήμερα κοινοτικές πηγές, σημειώνοντας ότι έχει ήδη επιτευχθεί πρόοδος, καθώς οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει αρκετά σε μια σειρά από θέματα.

Υπάρχει σύγκλιση απόψεων και «τα πράγματα προχωράνε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Πιο συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι υπάρχει συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ, στον ενεργειακό τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται και το θέμα της χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

«Το ποτήρι είναι μισογεμάτο», ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα σημειωθεί συγκεκριμένη πρόοδος ως τις 11 Μαΐου, ώστε οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να αποτιμήσουν θετικά την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενδεχομένως και με κοινή τους δήλωση.

Πρόσθεσαν ότι οι διαφορές σε γενικές γραμμές παραμένουν στο θέμα του ασφαλιστικού, της αγοράς εργασίας και του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Εξάλλου, σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων, κοινοτικός αξιωματούχος αναγνώρισε ότι σε ορισμένα σημεία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με το ΔΝΤ. Ωστόσο, σημείωσε ότι ευελπιστεί πως η συνεργασία ανάμεσα στους τρεις θεσμούς θα εξακολουθήσει να είναι αρμονική.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ΕΕ αυστηροποιεί την απαγόρευση εξαγωγών τεχνολογιών drone προς το Ιράν μετά την καταστολή των διαδηλώσεων

Ευρωπαϊκή απάντηση στις απειλές Τραμπ: «Παγώνει» η επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ

Ο Νικόλας Φαραντούρης αποκάλυψε ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητάνε μέχρι πώς να καταστρέψουν το δολάριο

Έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών την Πέμπτη για τη Γροιλανδία μετά τις απειλές Τραμπ

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «εμπαίζει τους απελπισμένους αγρότες» – Αυτή είναι «πολιτική εγκατάλειψης των εθνικών συμφερόντων»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...