Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Nτάισελμπλουμ: Η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας είναι το τέλος Ιουνίου

Nτάισελμπλουμ: Η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας είναι το τέλος Ιουνίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βρυξέλλες, Γερούν Ντάισελμπλουμ,

Η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας είναι το τέλος Ιουνίου οπότε τελειώνει η παράταση, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ενώ υπογράμμισε πως η οποιαδήποτε απόφαση για δημοψήφισμα ανήκει στους Ελληνες πολιτικούς.

«Η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων δεν με ανησυχεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, πρόσθεσε πως περιμένει να ακούσει τι έχουν να πουν οι εκπρόσωποι των Θεσμών σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί, αλλά και το τι θα πρέπει «να αναμένουμε για τις επόμενες εβδομάδες». Όπως ανέφερε, στη σημερινή συνεδρίαση δεν υπάρχει κάποιο τελικό αποτέλεσμα το οποίο μπορούν να συζητήσουν οι Υπ.Οικ της Ευρωζώνης και ο στόχος θα είναι να αποτιμήσουν τη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σημείωσε πάντως, πως φαίνεται οι διαπραγματεύσεις να είναι σε πιο θετική κατεύθυνση από την προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει η πολιτική βούληση, έτσι ώστε να μπει η Ελλάδα και πάλι στο δρόμο της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Ερωτηθείς εάν το σημερινό Eurogroup μπορεί να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος ρευστότητας της Ελληνικής οικονομίας, απάντησε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι απολύτως ανεξάρτητη και το Eurogroup σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να στείλει σήμα στην ΕΚΤ για το τι θα κάνει.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, πρόσθεσε επίσης πως η Ελλάδα κάνει χρήση αυτή τη στιγμή της ευελιξίας που της εχει προσφερθεί σχετικά με το πρόγραμμα, κάνοντας νέες προτάσεις μεταρρυθμίσεων, οι οποίες όμως πρέπει να είναι οικονομικά βιώσιμες.

Τέλος, ο επικεφαλής του Eurogroup επεσήμανε πως σε πολιτικούς όρους η προθεσμία για την Ελλάδα είναι το τέλος Ιουνίου, ωστόσο υπάρχει ήδη σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος και στις εκταμιεύσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο… ουκρανικός λόγος της επιλογής Πιερρακάκη για πρόεδρος του Eurogroup

Νέος πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υποψήφιος για πρόεδρος του Eurogroup

Η ΕΕ υπέκυψε στον Τραμπ: Απέσυρε το σχέδιο για φόρους στους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ

Summary Statement Conference on Combating Radicalism through Education for Tolerance and Peace

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...