Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουίκ: Ελλάδα ισότιμη στην Ευρώπη – όχι πειραματόζωο αποικία

Κουίκ: Ελλάδα ισότιμη στην Ευρώπη – όχι πειραματόζωο αποικία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην εκτίμηση ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή που πλήρωσε τα μνημόνια με χιλιάδες λουκέτα και ενάμιση εκατομμύρια ανέργους, προέβη ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, μιλώντας σε συνέδριο για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι αυτόν τον εφιάλτη, όπως τον χαρακτήρισε, τον προσυπόγραψε το κόμμα που κάποτε στήριζε την ελεύθερη οικονομία και την φιλελεύθερη πολιτική.

Ο κ. Κουίκ τόνισε ότι το κράτος θα στηρίξει την ιδιωτική πρωτοβουλία και όπου χρειάζεται θα συμβάλλει με συνέργειες, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί η Ελλάδα να είναι ισότιμο και ισόνομο μέλος της Ε.Ε. και όχι πειραματόζωο – αποικία.

Αναλύοντας περισσότερο την σύμπραξη ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, ο κ. Κουίκ διευκρίνισε ότι σε μια εποχή, όπου η Ελλάδα βιώνει μια απίστευτη οικονομική κρίση και όλα τα περιουσιακά της στοιχεία βρίσκονται στο «limit down», η κάθε εκχώρηση είναι ξεπούλημα.

«Όπως ξεπούλημα είναι και τα leasings που ξεπερνούν τα 30 – 40 χρόνια και επεκτείνονται σε βάθος μέχρι και τα 99 έτη», συμπλήρωσε.

Ο υφυπουργός Επικρατείας εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι επόμενες γενιές δεν θα έχουν τίποτα να κληρονομήσουν από την Ελλάδα.

«Επιπλέον, σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της χώρας ανήκουν σε θέματα υψίστης στρατηγικής, όχι μόνο από τον περιβάλλοντα διακρατικό χώρο, όπου ζούμε, αλλά κι από την γεωπολιτική θέση μέσα στην ευρύτερη περιοχή του παγκόσμιου χάρτη», πρόσθεσε, εξηγώντας γιατί η κυβέρνηση μιλάει για «συνέργεια» στα λιμάνια και στα αεροδρόμια και όχι για «εκχώρηση».

«Παρά τα εμπόδια που μας βάζουν, είναι σαφές, ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θέλει να βρει με τους Ευρωπαίους εταίρους μια λύση μέσα στην Ευρωζώνη και μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια της Ευρώπης των “Λαών – Εθνών – Αλληλεγγύης”, με την Ελλάδα ισότιμη και ισόνομη και όχι “πειραματόζωο – αποικία”», επεσήμανε.

«Εμείς θέλουμε την λύση. Εναπόκειται σε κάποιους άλλους, αν θέλουν να συντηρούν την κρίση, η οποία θα γίνει, πάνω απ’ όλα, δικός τους εφιάλτης», κατέληξε ο κ. Κουίκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...