Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η συμφωνία Τσίπρα διασπά τη ΝΔ – Βασιλεύει η διγλωσσία

Η συμφωνία Τσίπρα διασπά τη ΝΔ – Βασιλεύει η διγλωσσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ακόμα βαθύτερη εσωστρέφεια μπαίνει η Νέα Δημοκρατία από τη διαφαινόμενη συμφωνία της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές, πιθανότατα στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα.

Παρά τις βολές της Συγγρού για τις εσωκομματικές και ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις και το διάλογο για το περιεχόμενο της συμφωνίας, στο μέτωπο της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί μία πλήρης σύγχυση αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν έρθει προς κύρωση στη Βουλή η συμφωνία.

Το «προεδρικό μπλοκ» που παραμένει πιστό στον Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προσανατολίζεται στο «όχι», επιχειρώντας να υιοθετήσει ένα… αντιμνημονιακό προφίλ, αφού κατηγορούν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι φέρνει στη χώρα ένα νέο μνημόνιο.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει «μέτρα Τσίπρα» που είχε απορρίψει η κυβέρνηση Σαμαρά, πετώντας την καυτή πατάτα στις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Το θέμα παντως αναμένεται να τεθεί στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ που συνέρχεται την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαϊου με κεντρικό θέμα τη διαπραγμάτευση και τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ.

Ήδη πάντως από τη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν πολλά στελέχη και βουλευτές, εκτός του σκληρού πυρήνα των «σαμαρικών» που έχουν καταλάβει το κόμμα, που τάσσονται υπέρ μίας θετικής ψήφου στη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση, προβάλλοντας ως πρώτιστη ευθύνη το εθνικό συμφέρον και τη διάσωση της χώρας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ προεξόφλησε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τη συμφωνία διότι «δεν μπορούμε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ και δε θα διακινδυνεύσουμε τη χρεοκοπία της χώρας». Εκτίμησε επίσης ότι εάν υπάρξει συμφωνία, θα δρομολογηθούν εσωκομματικές εξελίξεις στη Ν.Δ, ενώ άφησε προσεκτικά ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία.

Στη γραμμή της Ντόρας Μπακογιάννη – και όχι αναγκαστικά στο ίδιο εσωκομματικό στρατόπεδο – σύμφωνα με πληροφορίες του tribune βρίσκονται πολλοί βουλευτές αλλά και ιστορικά στελέχη της ΝΔ, γεγονός που καθιστά βέβαιη μία σφοδρή εσωκομματική σύγκρουση την ερχόμενη Τρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας σχολίαζε στο tribune ότι «ο Σαμαράς βλέπει μέσα από την αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα τη μοναδική ελπίδα του να επιβιώσει στην ηγεσία της ΝΔ. Την ίδια ώρα αυτό ωστόσο σημαίνει και καταστροφή της χώρας. Μένει να δούμε τι θα στάση θα υιοθετήσει επίσημα το κόμμα…»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...