Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι κινήσεις Τσίπρα και η ειδική αποστολή Παππά στο παρά πέντε της συμφωνίας

Οι κινήσεις Τσίπρα και η ειδική αποστολή Παππά στο παρά πέντε της συμφωνίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε κατάσταση συναγερμού τελούν στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά και τη χθεσινή παρέμβαση του Τζακ Λιου στην Άνγκελα Μέρκελ, η οποία φαίνεται πως άλλαξε το κλίμα και μετέθεσε εκ νέου τη διαπραγμάτευση σε αμιγώς πολιτικό επίπεδο.

Το τριήμερο του Αγίου πνεύματος μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, αποτελεί μία κρίσιμη στροφή πριν την τελική ευθεία για την επίτευξη μίας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, όπως διαμηνύουν από το κυβερνητικό επιτελείο.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια της έκτακτης τηλεδιάσκεψης που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, αναμένεται να έχει νέο γύρο επαφών με ευρωπαίους ηγέτες και κορυφαίους αξιωματούχους των Θεσμών (πιθανότατα και με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν λαγκάρντ) ώστε να ξεπεραστούν τα όποια αγκάθια υπάρχουν σε επίπεδο τεχνικών διαπραγματεύσεων και να επισφραγιστεί η συμφωνία εντός της εβδομάδας.

Το μπαράζ διεθνών επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός προέκυψε μετά και την επαναβεβαίωση των ηγετών Γερμανίας και Γαλλίας ότι στόχος τους είναι να κλείσει άμεσα η συμφωνία για να μην διακινδυνεύεται ένα ενδεχόμενο ελληνικό ατύχημα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του tribune.gr, η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά μετά τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα αποφασισμένη για το κλείσιμο της συμφωνίας, ερχόμενη για μία ακόμη φορά σε ρήξη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που συνεχίζει να αποτελεί τον επικεφαλής των κέντρων εξουσίας που διαρκώς φέρνουν προσχώματα στις διαπραγματεύσεις, ουσιαστικά ωθώντας την Ελλάδα στο αδιέξοδο της ρήξης.

Το πράσινο φως για να υπερκεραστούν οι όποιες δυσκολίες παραμένουν αναμένεται να δοθεί από την τριμερή συνάντηση που θα έχουν η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ζαν κλοντ Γιούνκερ τη Δευτέρα, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα οι δύο πρώτοι, υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τις λεπτομέρειες της ελληνικής πρότασης μέχρι το Σάββατο το βράδυ στα τεχνικά κλιμάκια.

Την ίδια ώρα ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, έχει αναλάβει διπλή ειδική αποστολή. Μετά το μήνυμα στο εσωτερικό για κομματική πειθαρχία, ώστε να “συνέλθουν” οι διαφωνούντες που έχουν ανεβάσει τις αντιπολιτευτικές κορώνες στο ζενίθ, ο Νίκος Παππάς σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμος και με τη βαλίτσα ανά χείρας, για να “περιοδεύσει” σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εφόσον χρειαστεί, από τυχόν διαφωνίες και νέες εμπλοκές.

“Έχουμε μπει στην τελική ευθεία και δεν μπορεί κανείς άλλος παρά μόνο ο πρωθυπουργός να αναλάβει να διεκεραιώσει τις διαπραγματεύσεις για να κλείσει η συμφωνία” σημειώνει με νόημα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...