Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν “βλέπει” άμεσα συμφωνία με τους δανειστές ο Λαπαβίτσας

Δεν “βλέπει” άμεσα συμφωνία με τους δανειστές ο Λαπαβίτσας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε συμφωνία την Δευτέρα. Ούτε την Τετάρτη ούτε την Παρασκευή, δεν βλέπω τα πραγματικά στοιχεία που να με κάνουν να πιστεύω κάτι τέτοιο. Δεν βλέπω συμφωνία ούτε την ερχόμενη εβδομάδα, υπάρχει μεγάλη και σημαντική απόσταση με τους δανειστές”, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και το κεντρικό μαγκαζίνο με την Κέλλυ Κοντογεώργη o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.

“Αν το σκεφτώ ορθολογικά δεν μπορεί παρά να είναι σημαντική η απόσταση που υπάρχει. Η ανάπτυξη που θα έχουμε φέτος θα σχετικά είναι χαμηλή και αυτό δημιουργεί αμέσως ένα δημοσιονομικό πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει καλυφτεί με τρόπο συμβατό με το πρόγραμμά μας. Και αυτό όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο”.

Επίσης δήλωσε βαθύτερα προβληματισμένος από την επιλογή της κ. Παναρίτη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ζήτησε να επανεξεταστεί η τοποθέτησή της.

“Με ξάφνιασε αυτή η επιλογή δεν την περίμενα, θεωρώ ότι θα δημιουργήσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπω πώς θα προωθήσει την γενικότερη υπόθεση της Ελλάδας στην παγκόσμια σκηνή. Η τοποθέτηση αυτή ήταν προβληματική από την πρώτη στιγμή”.

Παράλληλα διαμήνυσε στην Κυβέρνηση ότι η ψήφος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενη συμφωνία με τους δανειστές θα πρέπει να συναρτάται από το αν συνάδει με όσα είπε το κόμμα του προεκλογικά:

“Οι όροι της συμφωνίας να είναι συμβατοί με το πρόγραμμα μας. Αυτό πρέπει να είναι το κεντρικό στοιχείο οποιασδήποτε συμφωνίας”.

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή τόνισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένοι αλλά θα πρέπει να διαβουλευτούν με τον λαό γιατί η νομιμοποίηση των βουλευτών προκύπτει πάντα από την βούληση του λαού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...