Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

La Republica: Μας πνίγουν, δεν πληρώνουμε το ΔΝΤ! Φτάνει!

La Republica: Μας πνίγουν, δεν πληρώνουμε το ΔΝΤ! Φτάνει!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών αναφέρεται και σήμερα, Παρασκευή, ο ιταλικός Τύπος με την La Repubblica να γράφει χαρακτηριστικά «Μας πνίγουν, σήμερα δεν πληρώνουμε το ΔΝΤ».

««Τώρα που οι δανειστές άνοιξαν τα χαρτιά τους στο τραπέζι, οι αποστάσεις, αντί να μειωθούν, δείχνουν ξαφνικά να έχουν αυξηθεί», γράφει ο απεσταλμένος Έτορε Λιβίνι.

Στο ίδιο άρθρο φιλοξενείται δήλωση του μέλους της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Πριμικήρη στην οποία τονίζει πως οι Θεσμοί «πνίγουν» την Ελλάδα, «Δεν μας δίνουν ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο του 2014 και θέλουν μόνον να μας επιβάλουν νέα λιτότητα. Τώρα φτάνει!».

Όπως αναφέρει ο Γρηγόρης Παπαγεωργίου, φοιτητής της Νομικής, ο οποίος συνομίλησε με τον απεσταλμένο της La Republica «οι θέσεις των θεσμών είναι το τέλειο φάρμακο για να δολοφονηθεί μια χώρα η οποία είναι ήδη ετοιμοθάνατη, με υπερβολική δόση λιτότητας».

Παράλληλα, η 75χρονη συνταξιούχος Κατερίνα Γεωργιάδη σημειώνει πως η χώρα έχει μπει σε τροχιά ύφεσης τους τελευταίους μήνες και επετεύχθη μόνο μια μερική χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων.

Ο ιταλός δημοσιογράφος σημειώνει, πάντως, ότι «ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε έξυπνα το χαρτί του ανοίγματος προς την Ρωσία και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών- όπως η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Μάριο Ντράγκι- πιέζει με αίτημα να επιτευχθεί μια ισχυρή συμφωνία, που να αντιμετωπίζει στην ρίζα το ελληνικό πρόβλημα, συμπεριλαμβανομένου και του χρέους, για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος μιας γεωπολιτικής μετακίνησης της Αθήνας προς τν σφαίρα επιρροής της Μόσχας».

Σε δηλώσεις του, παράλληλα, προς την εφημερίδα Corriere della Sera, ο υπουργός Oικονομίας Γιώργος Σταθάκης, τονίζει:

«Oι πιστωτές έχουν αφήσει κατά μέρος το αίτημα των απολύσεων. Σημειώθηκε, επίσης, προσέγγιση σε ότι αφορά το πλεόνασμα. Πιστεύω ότι στο τέλος θα καταλήξουμε σε συμφωνία με πλεόνασμα 1% για το 2015 , λίγα δεκαδικά υψηλότερο για το 2016 και 3,5% για το 2017 και 2018».

«Υπάρχουν ακόμη τρία σημεία αντίθεσης. Οι θεσμοί ζητούν να εξασφαλισθεί ποσό που αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ με την αύξηση του ΦΠΑ και άλλο 1% με περικοπές στις συντάξεις. Επιθυμούν, επίσης, την πλήρη απελευθέρωση κάποιων αγορών, αρχίζοντας από εκείνη του γάλακτος και φτάνοντας μέχρι τις μεταφορές. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι εφικτό, σε άλλες όχι. Δεν γνωρίζω ειλικρινά αν θα μπορέσουν τα εμπόδια αυτά να ξεπερασθούν» προσθέτει.

O απεσταλμένος της Corriere Τζουζέπε Σάρτσινα γράφει αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων: «ζώντας την κατάσταση από την Αθήνα, οι όροι που θέτουν οι δανειστές της πρώην Τρόικας είναι όντως πολύ δυσβάστακτοι. Το να αφαιρέσει κανείς το 2% του πλούτου σημαίνει να στερηθούν οι πολίτες άλλα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μόλις έξι μήνες, σε μια χώρα στην οποία από το 2010 το μέσο εισόδημα των οικογενειών μειώνεται κατά 8% με 9% κάθε χρόνο».

«Πρόκειται για ποσά που βρίσκονται στα όρια της οικονομικής, αλλά ίσως και της πολιτικής βιωσιμότητας», καταλήγει η Corriere della Sera.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...