ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Λιβανέζος πρόεδρος δήλωσε ότι το Ιράν χρησιμοποιεί τη χώρα του ως «διαπραγματευτικό χαρτί» στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ
Ένας Έλληνας, ο Κώστας Μαστοράκης, στο τιμόνι της Nazionale Piloti: Ιστορική αλλαγή φρουράς στο Μονακό με άρωμα Μυκόνου
Απελάθηκε αλλοδαπή που έστελνε απειλητικά μηνύματα στη Χριστίνα Παππά - Μια ιστορία φιλανθρωπίας
Το Ιράν επιτέθηκε σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν - Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν ιρανικά ραντάρ
Άννα Παπαδοπούλου (ΕΛ.Α.Σ.): Ο Κυρανάκης ΔΕΝ αναβάθμισε το σιδηροδρομικό δίκτυο και ο Μητσοτάκης τον έχρισε γραμματέα της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ την κατάργηση του ΕΚΑΣ, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας ωστόσο ότι το Ταμείο θέλει τη μείωση των συνολικών δαπανών για τις συντάξεις.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το ΔΝΤ αφήνει στην Αθήνα το περιθώριο να αποφασίσει τι θα περικόψει.
Το Reuters υπογραμμίζει ακόμη πως το Ταμείο έρχεται σε δύσκολη θέση από τις κατηγορίες των αριστερών υπουργών της Αθήνας τις τελευταίες εβδομάδας ότι απαιτεί περικοπές στις συντάξεις των φτωχότερων συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και ότι αρνείται τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τους μισθούς σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.
Αξιωματούχος του ΔΝΤ, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζει ότι δεν επέμεινε στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, παρόλο που το Ταμείο εμφανίζεται επίσημα να λέει ότι η Ελλάδα πληρώνει περισσότερο απ’ όσο αντέχει για συντάξεις και αυτό το κονδύλι πρέπει να μειωθεί για να γίνει το χρέος βιώσιμο.
«Το πώς ακριβώς θα το πετύχουν αυτό οι Έλληνες, εξαρτάται από τους ίδιους. Το Ταμείο απλά λέει ότι αν δεν εξοικονομήσεις δαπάνες με αυτό τον τρόπο, θα πρέπει να το κάνεις με έναν άλλο» λέει ο ίδιος αξιωματούχος.
























































