Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σόιμπλε σκέφτεται παραίτηση λόγω του «μπλόκου» Μέρκελ

Ο Σόιμπλε σκέφτεται παραίτηση λόγω του «μπλόκου» Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φωτιά έχουν πάρει τα δημοσιεύματα στη Γερμανία για την ρήξη στις σχέσεις της Άνγκελα Μέρκελ με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή τη διάσωση της Ελλάδας.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζεται να απορρίπτει μετ’ επιτάσεως το ενδεχόμενο ενός Grexit, την ώρα που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαίνεται να κάνει τα πάντα για να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός νομισματικής ένωσης.

Σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής Zeit, η πρωτοβουλία της Άνγκελα Μέρκελ να θέσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον «πάγο» και να μην μετέχει στις διαπραγματεύσεις, έχει προκαλέσει την οργή του γερμανού τσάρου της οικονομίας, φέρνοντάς τον ένα βήμα πριν από την παραίτηση.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να είναι μαλωμένος με την καγκελάριο και να έχει θυμώσει μαζί της, ακούγεται από τους συμβούλους του αυτές τις μέρες. Μέχρι και η λέξη παραίτηση έχει ακουστεί» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Ωστόσο η καγκελάριος έχει πλέον τον απόλυτο έλεγχο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα με αποτέλεσμα η θέση του Σόιμπλε να έχει υποβαθμιστείκατά κάποιον τρόπο σε ό,τι αφορά το θέμα της ελληνικής κρίσης.

«Η καγκελάριος είναι διατεθειμένη να κάνει βήματα προς τους Έλληνες» γράφει η Zeit θέτοντας συγχρόνως το ερώτημα εάν η Ελλάδα θέλει να δεχθεί τη βοήθειά της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες με τον τίτλο «Το μεγάλο χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε» η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» αναφερόταν στους χειρισμούς της Α. Μέρκελ και του Β. Σόιμπλε αναφορικά με την ελληνική υπόθεση.

Το άρθρο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι για την Μέρκελ το ελληνικό ζήτημα έχει γίνει υπόθεση αρχηγών, ότι κάνει υποχωρήσεις πιέζοντας χρονικά, ότι θέλει να διαπραγματευτεί περαιτέρω στις Βρυξέλλες και ότι ο ανυποχώρητος Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραμένει εκτός.

Στο άρθρο επισημαίνόταν χαρακτηριστικά η σκληρή θέση του Β. Σόιμπλε στο ελληνικό ζήτημα, ο οποίος «παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις ελληνικές αξιώσεις» και που αναφέρεται συχνά χωρίς ενδοιασμούς για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Λέγεται ότι τυχαία έμαθε για την συνάντηση με τους δανειστές στο Βερολίνο, στην οποία δεν είχε κληθεί.

Τουναντίον, στον αντίποδα, σύμφωνα με την «Handelsblatt» η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται να μην συμμερίζεται την σκληρή στάση του Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα, την οποία θέλει να κρατήσει με κάθε τίμημα στην Ευρωζώνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαγορεύτηκε η είσοδος στη Γαλλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης – Ήταν γιατρός στη Γάζα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...