Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέρενς Κουίκ: Κανείς δεν θέλει να ταραχθεί γεωπολιτικά η περιοχή μας

Τέρενς Κουίκ: Κανείς δεν θέλει να ταραχθεί γεωπολιτικά η περιοχή μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός έχει πάρει επάνω του την διαπραγμάτευση υπάρχουν κάποιοι, που θέλουν να συντηρούν τη μη λύση, θα πούμε το μεγάλο όχι αν μας ζητούν μειώσεις συντάξεων, μισθών ή κατάργησης του ΕΚΑΣ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 στο κεντρικό μαγκαζίνο με την Κέλλυ Κοντογεώργη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Tέρενς Κουίκ.

Παράλληλα σημείωσε ότι «το μεγάλο πρόβλημα θα το έχει η Ευρώπη, οι τράπεζες της αλλά και οι ΗΠΑ σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί η συμφωνία, αν κάποιοι θέλουν να λουστούν τα προβλήματα εκείνοι θα έχουν τις μεγάλες απώλειες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουίκ εξέφρασε την διαφωνία του σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστών:

«Αυτό που λέμε από ελληνικής πλευράς με επίταση και με έμφαση ότι πλέον δεν είναι δικό μας θέμα, εμείς έχουμε κάνει τα πάντα για να βρούμε την λύση αλλά εκεί που εμείς ζητάμε την λύση εντός της Ευρωζώνης υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να συντηρούν την μη λύση αλλά είμαι αισιόδοξος.

Το μεγάλο όχι βεβαίως θα το πούμε αν οι διαπραγματευτές από την άλλη πλευρά επιμένουν στις κόκκινες γραμμές. Όχι, σε μείωση μισθών και μείωση συντάξεων και στο ΕΚΑΣ, βεβαίως θα πούμε όχι στο να μην εφαρμόσουμε ότι είπαμε για τον ΕΝΦΙΑ και όχι σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εξολόθρευση του τουρισμού.

Έχουμε ήδη πει ότι δεν αποδεχόμαστε την αύξηση του ΦΠΑ για την ενέργεια όπως και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν συμφωνούμε με την αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος στα νησιά».

Ωστόσο για την μη καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ είπε:

«Σε μια διαπραγμάτευση η κάθε πλευρά καταθέτει τα χαρτιά της πάνω στο τραπέζι, συμφωνώ απόλυτα πως στα περισσότερα ζητήματα μιλάμε με δημόσια γλώσσα και όχι υπόγεια και κρυφή, σε κρυφή διπλωματία όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτά τα λέμε φωναχτά και ανοικτά και ξέρει πολύ καλά το Διεθνές οικονομικό και πολιτικό σύστημα πως αν ανισορροπήσει η Ελλάδα, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει και η Ευρώπη και οι τράπεζες της Ευρώπης και η παγκόσμια οικονομία, καθώς θα ταραχθεί γεωπολιτικά η περιοχή μας γιατί είμαστε παράγοντας σταθερότητας».

Όσο για το επιχείρημα της αριστερής παρένθεσης είπε: «Δεν θα θελήσει κανείς από την αριστερή πτέρυγα, να είναι αυτός που θα επιβεβαιώσει όσους επιθυμούν αυτή η κυβέρνηση να είναι μια αριστερή παρένθεση, μπορεί ο καθένας να κάνει τις δηλώσεις του όπως όταν αποτιμήσουν το έργο θα έρθουν στο δια ταύτα».

Τέλος δεν παρέλειψε να προαναγγείλει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και τις υποσχέσεις που δόθηκαν στην Άνγκελα Μέρκελ:

«Αυτή η Κυβέρνηση θα κάνει πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε και στην Α. Μέρκελ θα πιάσουμε την φοροδιαφυγή θα βάλουμε τάξη στα ΜΜΕ, θα ερευνήσουμε πραγματικά τις λίστες της φοροδιαφυγής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...