Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας ελπίζει να «λογικευτούν» οι πιστωτές

Ο Τσίπρας ελπίζει να «λογικευτούν» οι πιστωτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να κάνουν επιτέλους την αναγκαία στροφή προς τον ρεαλισμό προκειμένου να επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφωνία, αναμένει ο Αλέξης Τσίπρας, από τους εταίρους και πιστωτές της χώρας μας, έστω και στο παρά πέντε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι οι δανειστές, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλες υποχωρήσεις και στο τέλος της διαπραγμάτευσης θα συναινέσουν τελικά σε μια βιώσιμη λύση του ελληνικού προβλήματος.

Μάλιστα τις εκτιμήσεις του αυτές, ο πρωθυπουργός , αναμένεται να τις εκθέσει και στους βουλευτές του, κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ , η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 2:00 μετά το μεσημέρι της Τρίτης.

Σημειώνεται ότι για τις απόψεις του αυτές, ενημέρωσε και τους πολιτικούς αρχηγούς και συγκεκριμένα με την νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, με τους οποίους είχε σήμερα κατ ιδίαν συναντήσεις.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να έρθει σε συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου για τις τελικές προτάσεις της ελληνικής πλευράς, με στόχο να υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας ένα αρραγές μέτωπο.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει σύγκλυση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που ζητάει μετ επιτάσεως η Νέα Δημοκρατία, αλλά ενδεχομένως την συνέχιση των κατ ιδίαν επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ωστόσο, μια τέτοια συνάντηση συνεννόησης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, μάλλον είναι δύσκολη και με δεδομένη την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, με την βουλευτή της ΝΔ και εσαεί «δελφίνο» για την ηγεσία του κόμματος της Ντόρα Μπακογιάννη.

Κύκλοι του Μαξίμου, πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θα υποταχθεί στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ότι η ελληνική κυβέρνηση με τις υποχωρήσεις που έχει ήδη κάνει, έχει αποδείξει ότι θέλει να συμφωνία για λύση και ότι πλέον αναμένει τους δανειστές να προσχωρήσουν στον ρεαλισμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...