Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λες και δεν ήταν μαζί στη Σύνοδο: Άλλα λέει η Μέρκελ και άλλα ο Ολάντ!

Λες και δεν ήταν μαζί στη Σύνοδο: Άλλα λέει η Μέρκελ και άλλα ο Ολάντ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε την διχογνωμία Ευρωπαίων και ΔΝΤ, αλλά στη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, προέκυψε ότι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες, Μέρκελ και Ολάντ, μάλλον δεν ήταν μαζί στη Σύνοδο, αφού έκαναν εντελώς διαφορετικές εκτιμήσεις.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, μάλλον απαισιόδοξη εμφανίστηκε , εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά ώστε να υπάρξει συμφωνία, ενώ αντίθετα ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος για την συμφωνία Ελλάδας και εταίρων.

Η κ. Μέρκελ, μάλιστα, δείχνοντας μεγάλη δυσπιστία, τόνισε ότι για να υπάρξουν εξελίξεις πρώτα πρέπει να ψηφιστούν τα μέτρα από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, η Καγκελάριος της Γερμανίας εξήγησε ότι είναι ανάμεσα σε λεπτομέρειες τις οποίες δεν συζητήσαμε σήμερα. Αντίθετα, εξήγησε, υπήρξε συζήτηση για χρηματοδότηση. «Όταν θα υπάρξει συμφωνία σε μέτρα και χρηματοδότηση, τότε θα φτάσουμε σε αυτή τη συζήτηση» τόνισε εν συνεχεία.

«Το χρέος είναι βιώσιμο και μπορεί να αποπληρωθεί. Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή το θέμα του χρέους, μιλάμε για τη χρηματοδότηση» υπογράμμισε η κ. Μέρκελ.

Αυτό που παρουσίασε η Ελλάδα είναι πρόοδος, διαμήνυσε η Καγκελάριος, ξεκαθαρίζοντας ότι θέλουμε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά ο χρόνος πιέζει και είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμα.

«Δεν μιλήσαμε για χρονικά σενάρια παράτασης. Πρέπει να δούμε πού βρισκόμαστε. Το 2012 είχαμε πει να εξετάσουμε σε βάθος χρόνου το θέμα του χρέους. Αυτή τη στιγμή δεν πιέζει την Ελλάδα η αποπλήρωση του χρέους» υποστήριξε παράλληλα.

Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα υπάρξει η αποδοχή της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο και μετά θα πάμε στα εθνικά κοινοβούλια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντην, έκανε την εκτίμηση ότι προοδεύουμε προς μία συμφωνία.

Όπως εξήγησε, το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια βιώσιμη και συνολική λύση, να βρούμε ένα σχέδιο στήριξης της Ελλάδας. «Προοδεύουμε προς μία συμφωνία» τόνισε, αν και έσπευσε να συμπληρώσει ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη.

«Είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρξει λύση. Να υπάρξει μία βιώσιμη συμφωνία, να μην επανερχόμαστε κάθε λίγο για το ελληνικό ζήτημα, το οποίο δηλητηριάζει στην Ευρώπη και αποτελεί εμπόδιο για την Ελλάδα» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...