Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκάθαρος ο Κοτζιάς: Η Τουρκία να παίρνει πίσω τους πρόσφυγες που μας στέλνει!

Ξεκάθαρος ο Κοτζιάς: Η Τουρκία να παίρνει πίσω τους πρόσφυγες που μας στέλνει!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συμμετείχε την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, όπου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα της μετανάστευσης, το οποίο θα αποτελέσει και βασικό θέμα του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Υπουργός, αφού περιέγραψε τις δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα εξαιτίας της πρωτοφανούς ροής προσφύγων και μεταναστών, σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, επεσήμανε πρωτίστως την αδήριτη ανάγκη για την αντιμετώπιση του θέματος της υγείας και της περίθαλψης των μεταναστών καθώς και τρία περαιτέρω βασικά σημεία, τα οποία θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν οι προτάσεις της Επιτροπής και του Συμβουλίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος:

Πρώτον, να γίνει χρήση όλων των εργαλείων που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως της διαδικασίας και των συμφωνιών επανεισδοχής στις χώρες που βρίσκονται νοτιοανατολικά μας, από την Τουρκία μέχρι το Πακιστάν.

Δεύτερον, να υπάρξει ρητή αναφορά στον υποχρεωτικό χαρακτήρα της εσωτερικής μετεγκατάστασης (relocation) και επανεγκατάστασης (resettlement), για να αποφευχθούν ασάφειες.

Τέλος, πρέπει να γίνεται αναφορά σε κέντρα υποδοχής «reception facilities» και κέντρα πρώτης υποδοχής «first reception facilities», που θα λειτουργούν σύμφωνα με το σχεδιασμό, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κράτους που φιλοξενεί αυτούς τους πρόσφυγες, και όχι στο μοντέλο των απομονωμένων συνοριακών ζωνών «structured border zones».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...