Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επιλογή την έξοδο από το ευρώ

Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επιλογή την έξοδο από το ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάνουν ένσταση απέναντι στο λαό και δεν θέλουν να μιλήσει, τόνισε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στη Βουλή.

«Πέντε μήνες η χώρα ζει ένα μαρτύριο, ένα βασανιστήριο από τους θεσμούς. Και έχουμε μία κυβέρνηση που προσπαθεί να βρει προσέγγιση με τους θεσμούς, πολλές φορές με ατυχείς χειρισμούς κατά την γνώμη μου. Όμως αντιμετωπίζει τελεσίγραφα. Και κάθε προσέγγιση την αξιοποιούν για να στέλνουν νέα τελεσίγραφα και να σηκώνουν πιο ψηλά τον πήχη. Δεν το βλέπουν η ΝΔ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ; Το μόνο που τους νοιάζει είναι να αλλάξουν οι συμμαχίες για να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση», τόνισε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

«Ήταν συνταγματικά αυτά που έκαναν 5 χρόνια; Που έφερναν τα μνημόνια και αγνοούσαν το λαό;», αναρωτήθηκε ο Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «και τώρα ενοχλούνται από μία πρόταση προσφυγής στο λαό για να αποφασίσει για το μείζον εθνικό θέμα, ένα θέμα κυριαρχίας τους, Στην ουσία κάνουν ένσταση ενάντια στο λαό. Δεν θέλουν να μιλήσει ο πολίτης. Ή αν μιλήσει, θέλουν να κρυφτούν»

Ο Υπουργός έκανε λόγο για «πορτοκαλί επαναστάσεις και δήθεν αντεπαναστάσεις όπως αυτές που έγιναν στην Ανατολική Ευρώπη» στις οποίες συμμετέχουν τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης. Τα επέκρινε επειδή δεν έχουν να πουν μία λέξη για την τρόικα, μία λέξη αυτοκριτικής, και γίνεται τιμητής του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, ψάχνει να βρει ένα δρόμο.

«Τι έχετε να πείτε για τη στάση του Σόιμπλε και του Ντάισελμπλουμ; Απολύτως τίποτε», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Λαφαζάνης και συνέχισε: «το «ναι» στην Ευρώπη που λένε ξεπερνά το πρόβλημα να απαντήσουν στην πρόταση των θεσμών; Τι πάει να πει «ναι στην Ευρώπη και «μένουμε Ευρώπη»; Δηλαδή η Ελλάδα δεν μένει Ευρώπη έτσι και αλλιώς, ότι και να γίνει; Τι αθλιότητες είναι αυτές που κάνετε; Θέλετε να κρυφτείτε να υπεκφύγετε από το πρόβλημα. Να είστε και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Με την στάση σας αποδεικνύετε ότι είναι με το «ναι» στους θεσμούς, στους δανειστές».

«Η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επιλογή την έξοδο από την ευρωζώνη και το έχουμε πει σε όλους τους τόνους, αλλά αυτό δεν σημαίνει αποδοχή των αποτελεσμάτων των θεσμών. Στο ευρώ μπήκαμε για ένα καλύτερο αύριο και όχι για να κάνετε εκβιασμούς σε βάρος του λαού», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης και επεσήμανε ότι «οι χώρες εκτός ευρώ δεν είναι κατεστραμμένες, ούτε έχουν πέσει πάνω τους λιμοί και καταποντισμοί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Ο Δένδιας μακράν ο δημοφιλέστερος υπουργός – Το «κομματικό» προφίλ των αναποφάσιστων

Προκαλούν οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες – Μιτσκόσκι: «Είναι δικαίωμά μου να αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω»

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Δημοσκόπηση MRB: 26,5% η ΝΔ, 13,1% ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι απόψεις για Ράμα και Ερντογάν

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...