Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτική παρέμβαση Γιούνκερ: Αυτές είναι οι προτάσεις των θεσμών

Πολιτική παρέμβαση Γιούνκερ: Αυτές είναι οι προτάσεις των θεσμών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην δημοσιότητα έδωσε τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση για την σύναψη συμφωνίας , ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρεμβαίνοντας έτσι και πάλι στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Πόσο μάλλον αφού σύμφωνα με το κείμενο Γιούνκερ υπήρχε βελτιωμένη πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση για το ΕΚΑΣ, τον ΦΠΑ σε ξενοδοχεία, τρόφιμα, Ενέργεια και νερό στο 13%, στοιχεία που δεν υπάρχουν στο κείμενο της κυβέρνησης για το οποίο θα γίνει δημοψήφισμα.

Η ενέργεια αυτή σύμφωνα με την Κομισιόν, γίνεται ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, 5 Ιουνίου, στην Ελλάδα και το οποίο αφορά αυτές ακριβώς τις προτάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

«Για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και σε πνεύμα διαφάνειας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τις τελευταίες προτάσεις όπως συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις των ελληνικών αρχών της 8ης, 14ης, 22ας και 25ης Ιουνίου 2015, αλλά και τις συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι συζητήσεις επ’ αυτών των προτάσεων συνεχιζόταν με τις ελληνικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής ενόψει του Eurogroupτης 27ης Ιουνίου 2015.

Υπήρχε συναντίληψη όλων των εμπλεκομένων πλευρών ότι η σύνοδος αυτή του Eurogroupθα επιτύγχανε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία όχι μόνο θα είχε συμπεριλάβει τα μέτρα προς κοινή συμφωνία, αλλά θα κάλυπτε και τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες όπως και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Περιελάμβανε επίσης την υποστήριξη ενός πακέτου για μια νέα αρχή για την ανάπτυξη και την απασχόληση με τη πρωτοβουλία της Επιτροπής που θα υποστήριζε την ανασυγκρότηση και τις επενδύσεις στη πραγματική οικονομία, όπως είχε συζητηθεί και υιοθετηθεί στη συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2025.

Παρόλα αυτά, δεν έγινε εφικτή η τυπική ολοκλήρωση και παρουσίαση στο Eurogroup της τελικής εκδοχής αυτού του εγγράφου, ούτε της περίληψης μιας συνολικής συμφωνίας, λόγω της μονομερούς απόφασης των ελληνικών αρχών να εγκαταλείψουν τη διαδικασία το βράδυ της 26ης Ιουνίου 2015».

Αύριο, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 13:45 (ώρα Ελλάδας), για να παρουσιάσει και αυτοπροσώπως τις προτάσεις των θεσμών, μπαίνοντας δυναμικά στα πολιτικά εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας, και να αποτιμήσει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ελληνική κρίση, από την πλευρά των δανειστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βόρεια Μακεδονία: Αποδοκιμάζει η ΕΕ τη Σιλιάνοφσκα – Ομόθυμη καταδίκη του πολιτικού κόσμου

Το ΥΠΕΞ λέει ότι η πρόεδρος Σιλιάνοφσκα παραβίασε κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών ορκιζόμενη στη «Μακεδονία»

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...