Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κινητικότητα στο Μαξίμου – Φήμες ότι ο Αλ. Τσίπρας ετοιμάζει παρέμβαση

Κινητικότητα στο Μαξίμου – Φήμες ότι ο Αλ. Τσίπρας ετοιμάζει παρέμβαση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το μνημόνιο όλα δείχνουν ότι υπάρχει κάποια πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Ακούγεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει κάποια παρέμβαση.

Πληροφορίες μιλούν για έντονη κινητικότητα στο πρωθυπουργικό επιτελείο, η ενημέρωση των συντακτών αναβλήθηκε και όλοι τελούν εν αναμονή της φημολογούμενης παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα.

Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί μέχρι και την τελευταία στιγμή, καθώς φαίνεται ότι οι γραμμές επικοινωνίας με τους δανειστές άνοιξαν μετά τη νέα πρόταση Γιούνκερ, αργά το βράδυ της Δευτέρας παρόλο που αυτή απορρίφθηκε.

Χρόνος αν και περιορισμένος υπάρχει για να συνεδριάσει το Eurogroup το απόγευμα και να υπάρξουν ανατροπές και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει με μεγάλο προβληματισμό εικόνες από τις ουρές των συνταξιούχων στα ΑΤΜ και έξω από τις κλειστές τράπεζες, τα βενζινάδικα και αλλού.

Μάλιστα υπάρχει βαρύ κλίμα από το γεγονός ότι όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν κάρτα θα πάρουν μόλις 120 ευρώ για μία εβδομάδα…

Σε κάθε περίπτωση παρά την πρώτη αρνητική αντίδραση στην πρόταση του Ζαν Κλουντ Γιούνκερ δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι χαλαρώνει στο θέμα του ΕΚΑΣ που ήταν κόκκινο πανί, αλλά κυρίως στο θέμα του χρέους, όπου φαίνεται ότι θα προχωρήσει τον Οκτώβριο.

Ύστατη προσπάθεια, έστω και στο παρά πέντε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση έχει αναλάβει από το πρωί ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί έντονη κινητικότητα με υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού να βρίσκονται επί ποδός και σε ετοιμότητα καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δρομολογεί εκ νέου εξελίξεις για την επανεκκίνηση των συζητήσεων.

Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία είναι αλληλοσυγκρουόμενες, αφού άλλοι μιλούν για νέα πρόταση Γιούνκερ και για ανοιχτή γραμμή του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, ενώ άλλοι λένε ότι ακόμη δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρωτοβουλία από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιμένουν μάλιστα ότι οποιαδήποτε πρωτοβουλία υπάρξει θα πρέπει να ξεκινήσει από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρουν μαλιστα οι ίδιες πηγές το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται μια συνολική πρόταση που ενδεχομένως να καταθέσει εκ νέου στους θεσμούς και στους Εταίρους, και θα δίνει λύση στο πρόβλημα της Αθήνας και της Ευρώπης.

Η πρωτοβουλία αυτή ωστόσο γίνεται λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία των δανειστών, καθώς απόψε το βράδυ λήγει το τελεσίγραφο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...