Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνάκης: Εμείς δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε μνημόνιο

Κορωνάκης: Εμείς δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε μνημόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο ζήτημα στο οποίο πρέπει να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός πέρα από το ερώτημα του δημοψηφίσματος έστειλε ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real FM τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε χθες όλα τα ανοιχτά ερωτήματα που υπήρχαν. Από χθες το βράδυ και σήμερα υπάρχουν πάρα πολλές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που λένε πως είτε βγει το Όχι, είτε βγει το Ναι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με άλλους όρους, φυσικά ανάλογα με το αποτέλεσμα».

Ο κ. Κορωνάκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους φθάσαμε στο δημοψήφισμα, αναφέρθηκε στις προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση και τόνισε ότι ουδείς μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι είχε εξαρχής κρυφό σχέδιο να τινάξει τη διαπραγμάτευση στον αέρα και έκανε λόγο για «επιχείρηση τρομοκράτησης του ελληνικού λαού».

Επέρριψε την ευθύνη για τις κλειστές τράπεζες στον επικεφαλής της ΕΚΤ Ντράγκι, προσθέτοντας «γι’ αυτό του ζητάμε του κόσμου να ψηφίσει ισχυρό Όχι. Γιατί το προηγούμενο διάστημα ψήφιζαν Σαμαρά και τους έβγαινε Ντράγκι, ψήφιζαν Σαμαρά και τους έβγαινε Σόιμπλε. Εμείς ζητάμε και την Κυριακή να ψηφίσουν Τσίπρα για να παραμείνει Τσίπρας, να μην βγει κάτι άλλο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Κορωνάκης είπε ότι η υπερίσχυση του Ναι θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, προσθέτοντας «εμείς λέμε ότι αν βγει Ναι θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα. Καλούμε και τους υπόλοιπους να σεβαστούν το Όχι. Γιατί το Όχι θα βγει την Κυριακή και καλούμε τους υπόλοιπους να το σεβαστούν».

«Αν βγει Ναι, όμως, η βούληση του ελληνικού λαού πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί από εμάς. Ο λαός την Κυριακή θα πρέπει να αποφασίσει και ποιος θέλει να υλοποιήσει τη βούλησή του. Εμείς δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε μνημόνιο» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ακόμη ότι «η ηγεσία της Ευρώπη δεν εμπιστεύεται καν το πολιτικό προσωπικό του Ναι στην Ελλάδα, και αναλαμβάνει να κάνει η ίδια την καμπάνια για το δημοψήφισμα -αυτή η επίθεση που δεχόμαστε είναι η προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης και αλλαγής της βούλησης του ελληνικού λαού».

«Εμείς λέμε στον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και να απαντήσει στο ερώτημα του δημοψηφίσματος για το ποια πολιτική θέλει από την επόμενη μέρα να εφαρμοστεί στη χώρα και ποια κυβέρνηση θέλει να έχει. Να μην του ορίσει κανένας άλλος τη βούληση» κατέληξε ο κ. Κορωνάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...