ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γιάνης Βαρουφάκης, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μνημόνιο,


















































Σήμα κινδύνου από Τσελέντη: Η Ελλάδα κινδυνεύει από καταστροφές μακρινών σεισμών 8 Ρίχτερ
48ωρη κακοκαιρία Erminio: «Ζόρικη και επικίνδυνη» - Πότε και που θα ξεσπάσει
Χάος στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε όλο το Ισραήλ
Στόχος τα υπόγεια στρατηγεία του Ιράν - Η νέα στρατηγική «Stand-In»
«Τροφή για καρχαρίες»: Ιρανοί διοικητές εξαπολύουν σφοδρές απειλές κατά των αμερικανικών στρατευμάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την ώρα που από τις Βρυξέλλες διαμηνύεται ότι οι όποιες συζητήσεις θα ξεκινήσουν μετά το δημοψήφισμα ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε μιλώντας την Παρασκευή σε ιρλανδικό ραδιόφωνο ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπήρξαν ιδιωτικές επαφές της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η συμφωνία είναι «πάνω – κάτω» κλεισμένη δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης λέγοντας ότι «κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας είχαμε ιδιωτικές συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μας κατέθεσαν προτάσεις».
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα είπε ότι αν το αποτέλεσμα είναι «ναι» η κυβέρνηση απλά θα υπογράψει την πρόταση της 25ης Ιουνίου.
«Θα είμαστε πιστοί στο ότι θα περάσουμε από τη Βουλή μια πρόταση με την οποία δεν συμφωνούμε» συμπλήρωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και εκτίμησε ότι ακόμα και αν οι πολίτες ψηφίσουν «ναι» θα είναι μια πολύ οριακή νίκη.
Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση έχει κάνει λάθη το προηγούμενο διάστημα χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο λάθος το ότι πιστέψαμε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου». «Ίσως εκείνη τη στιγμή δεν αντιδράσαμε πιο σοβαρά και συγκεκριμένα σε αυτό το γεγονός» πρόσθεσε.
Υποστήριξε, επίσης, ότι δεν ήταν η κυβέρνηση που απέτυχε αλλά το Eurogroup καθώς «απέτυχε να δεχθεί μια συμφωνία που κάθε νοήμων οικονομολόγος θα δεχόταν».
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» η συμφωνία που θα υπογραφεί θα περιλαμβάνει και ελάφρυνση του χρέους ενώ χαρακτήρισε τα όσα είπε την Πέμπτη το ΔΝΤ ως «μουσική για τα αυτιά μου».
























































