Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βαρουφάκης επιμένει ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη

Ο Βαρουφάκης επιμένει ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάνης Βαρουφάκης, Τράπεζες,

«Όλα παίζονται, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, επιμένει ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη.

“Την Τρίτη οι τράπεζες θα ξανανοίξουν πιστέψτε με. Οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης ελπίζουν σε ένα ΝΑΙ στο δημοψήφισμα αυτό είναι ξεκάθαρο. Εάν το καταφέρουν την επόμενη μέρα ο Μάριο Ντράγκι (της ΕΚΤ) θα πατήσει το κόκκινο κουμπί, η γραμμή ρευστότητας του ELA θα επιστρέψει και οι τράπεζες θα ανοίξουν. Εάν κερδίσει το ΟΧΙ παρά τις απειλές με τις οποίες προσπαθεί να επηρεάσει την ψηφοφορία ο Τσίπρας θα πάει εσπευσμένα στις Βρυξέλλες, θα έλθει σε συμφωνία και οι τράπεζες θα ανοίξουν και σε αυτή την περίπτωση” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς γιατί είναι τόσο σίγουρος ότι οι Βρυξέλλες και η Αθήνα θα έλθουν σε συμφωνία εάν οι Έλληνες πουν ΟΧΙ, ο Γ. Βαρουφάκης απαντά ότι “παίζονται πολλά, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη”.

“Το πρόβλημα είναι ότι στην Ε.Ε. δεν αρέσει η δημοκρατία. Κι αυτό που έκανε η Ευρώπη ήταν να μας αρνηθεί μια μικρή παράταση του προγράμματος και να μας επιτρέψει να κάνουμε το δημοψήφισμα με ηρεμία, με ανοιχτές τράπεζες. Αλλά όχι μας υποχρέωσαν να τις κλείσουμε” δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

“Γιατί μας ανάγκασαν να κλείσουμε τις τράπεζες; Για να γεμίσουν τον κόσμο με φόβο. Κι όταν σπέρνεις τον φόβο αυτό λέγεται τρομοκρατία. Αλλά πιστεύω ότι ο φόβος δεν θα κερδίσει”.

Όπως λέει ο ίδιος οι Βρυξέλλες και η τρόικα θέλουν να κερδίσει το “ναι” στο δημοψήφισμα για να ταπεινώσουν τους Έλληνες.

Βεβαίως ο κ. Βαρουφάκης μας έχει συνηθίσει σε αντιφατικές δηλώσεις και διαβεβαιώσεις που διαψεύστηκαν όλες πανηγυρικά. Όπως με το κλείσιμο των τραπεζών και το capital controls. Ευχόμαστε αυτή τη φορά να λέει την αλήθεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζαχάροβα: «Η πατρίδα μας δεν πωλείται» – Δεν θα δοθούν πίσω τα εδάφη που κατασχέθηκαν στην Ουκρανία

SoftBank: Eπενδύει σχεδόν $1 δισ. στην προώθηση της AI, αξιοποιώντας τα τσιπ της Nvidia

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...