Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΔΕΜ: ΝΑΙ στον ορθολογισμό, ΟΧΙ στον φανατισμό

ΕΔΕΜ: ΝΑΙ στον ορθολογισμό, ΟΧΙ στον φανατισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόστολος Πόντας, Δημοψήφισμα, ΕΔΕΜ,

Αγαπητές φίλες και φίλοι, είμαστε μάρτυρες ενός συνεχώς εντεινόμενου διχασμού, ζούμε σε μια εποχή που ο δημόσιος διάλογος γίνεται μόνο με επικεφαλίδες και η αφορμή, καθώς οι αιτίες είναι πολλές, αυτής της πολιτικής παραμόρφωσης, είναι το επικείμενο δημοψήφισμα.

Η θέση της ΕΔΕΜ εξακολουθεί να είναι η αποχή από το εν λόγω δημοψήφισμα, καθώς δεν διακρίνεται από ερώτημα ξεκάθαρο και συγκεκριμένο, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, ώστε να προστατευτεί η δημοκρατική διαδικασια και να μην ευτελίζεται η αρχή της δεδηλωμένης.

Ακούμε από αρκετούς πως η “αποχή” δεν είναι επιλογή στις εκλογές, οφείλουμε να τονίσουμε πως δεν πρέπει να μπερδεύουμε τις εκλογές με το δημοψήφισμα, καθώς στο δημοψήφισμα η “αποχή” είναι επιλογή για όσους διαφωνούν με την διεξαγωγή του και δεν υιοθετούν το δίλημμα του.

Δεν θα συμμετάσχουμε στον αποπροσανατολισμό των πολιτών, δεν θα υποστούμε τον εκβιασμό να απαντήσουμε σε ένα ανύπαρκτο ερώτημα, ώστε να καμουφλάρουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

“Στις υγιείς και ώριμες δημοκρατίες οι πολίτες δεν αποφασίζουν καθημερινά για τις αρχές και τους θεσμούς, καλούνται να αποφασίζουν για τους διαχειριστές των θεσμών”.

Ελληνίδες, Έλληνες στις υγιείς και ώριμες δημοκρατίες οι πολίτες δεν αποφασίζουν καθημερινά για τις αρχές και τους θεσμούς, καλούνται να αποφασίζουν για τους διαχειριστές των θεσμών.

Ο δημοκρατικός πολιτισμός είναι οικουμενικός και για αυτόν τον λόγο είναι καλό να ανατρέχουμε στην δημοκρατική παράδοση του Δυτικού πολιτισμού, ώστε να βρίσκουμε τα επιχειρήματα και τις βάσεις των επιλογών μας.

Είναι λοιπόν επίκαιρο να θυμίσουμε τις επιστολές που αντάλλασσαν μέσω εφημερίδων, στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου, ο τέως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αβραάμ Λίνκολν με τον γερουσιαστή Ντάγκλας για το θέμα της δουλείας, λίγο πριν το ξέσπασμα του Αμερικανικού Εμφυλίου.

Ο γερουσιαστής Ντάγκλας, ως προστάτης της αριστοκρατίας, κατηγορούσε τον Πρόεδρο Λίνκολν πως σφετερίζονταν το αξίωμα του, ότι λειτουργούσε ως δικτάτορας, αφού αποφασιζε την κατάργηση της δουλείας, ενώ το πλέον δημοκρατικό θα ήταν να θέσει το ερώτημα σε δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο λαός.

Ο Λίνκολν απάντησε πως στην δημοκρατία δεν αποφασίζουμε καθημερινά για τους θεσμούς, αντίθετα το πολίτευμα διακρίνεται από μνήμη και εδράζεται σε αξίες και αρχές που η κοινωνία έχει αποδεχτεί ως ηθικές και δημοκρατικές στο πέρασμα των χρόνων.

Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να αμφιβάλλουμε συνεχώς για το δίκαιο και το ηθικό, να χρησιμοποιούμε την ψήφο του λαού ως άλλοθι για τις αδυναμίες της κυβέρνησης και ως δικαιολογία για την άρνηση της άρχουσας τάξης να απολέσει τα προνόμια της και να αποδεχτεί ένα κράτος δικαίου.

Αυτό συμβαίνει και με το σημερινό δημοψήφισμα που μας καλεί η κυβέρνηση να απαντήσουμε σε ένα ανύπαρκτο ερώτημα απαντώντας Όχι, εθελοτυφλώντας για τις ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα, που επι πέντε μήνες δεν παρουσίασε καμία πρόοδο και εγκλωβίστηκε στις ιδεοληψίες της, ή Ναι εάν υποστούμε αμνησία και ξεχάσουμε τις βαρύτατες ευθύνες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία διαχειρίστηκαν την ελληνική κρίση μέχρι πρότινος και είχαν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό των διχαστικών κραυγών που προσδίδουν στο δημοψήφισμα περιεχόμενο που δεν έχει, κάθως το ερώτημα δεν είναι ούτε το μεν, Ευρώ ή Δράχμη, ούτε το δε, με τους Έλληνες ή με τους ξένους. Το ερώτημα αφορά την στάση της χώρας σε ένα υποτιθέμενο προσεχές Eurogroup και σε μια πρόταση των εταίρων που πλέον δεν υφίσταται και τίποτα παραπάνω.

“Ζούμε το επίσημο τέλος της μεταπολίτευσης και την δίχως επιστροφή πτώχευση του παρόντος πολιτικού προσωπικού”

Αδέρφια, η επόμενη εμδομάδα θα είναι το ίδιο δύσκολη και το ίδιο πρωτόγνωρη, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Ζούμε το επίσημο τέλος της μεταπολίτευσης και την δίχως επιστροφή πτώχευση του παρόντος πολιτικού προσωπικού.

Η ΕΔΕΜ δεν θα αποτελέσει μέρος του διχασμού, θα είναι ο θεμέλιος λίθος της ενότητας. Το προσεχές μέλλον θα είναι δύσκολο και σκληρό, το απώτερο όμως θα είναι περισσότερο φωτεινό, περισσότερο δίκαιο και ορθολογικό.

Σύντομα η Ελληνική κοινωνία θα αναζητήσει λύσεις από την δεξαμενή των πολιτών που δεν συμμετείχαν στην ενεργό πολιτική, που δεν αποτέλεσαν μέρος της διαπλοκής, που δεν υπήρξαν μισθοφόροι, ούτε της παραπαίουσας αριστοκρατίας της χώρας, ούτε του λούμπεν κρατικοδίαιτου συνδικαλιστικού και συντεχνιακού καθεστώτος.

Οδοιπορούν μαζί μας προς το κέντρο των αποφάσεων και άλλοι πολλοί, χιλιάδες, νέοι άνθρωποι, αδογμάτιστοι πολίτες, που κοιτώντας γύρω τους βλέπουν συμπολίτες, συνέλληνες και όχι προδότες, συμμορίτες και γερμανοτσολιάδες.

Που πιστεύουν στους εαυτούς τους, που αναζητούν τα κοινά συμφέροντα, που ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της Χώρας μας, που πιστεύουν πως μπορούμε, πως αξίζουμε, πως θα τα αλλάξουμε όλα!

Αδέρφια οι επόμενες ημέρες, εβδομάδες, μήνες θα είναι δύσκολοι, αλλά θα είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι, σίγουροι και αποφασισμένοι!

Γιατί απέχουμε από το διχαστικό και διαβρωτικό δημοψήφισμα, αλλά συμμετέχουμε στην αλλαγή και στην πρόοδο της Χώρας!

Γιατί αυτός είναι ο αγώνας που θα πρέπει να δηλώσουμε όλοι “παρών” και όχι ο φανφαρόνικος διχασμός που θέλει να αποκρύψει τις αναντίρρητες ευθύνες ενός απεγνωσμένου και απομονωμένου πολιτικού προσωπικού.

Η σημαντική ημέρα είναι η επόμενη του δημοψηφίσματος που θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, γιατί η Ελλάδα μας δεν είναι λογικό να αμφιβάλλει για το εάν είναι με την Δύση, γιατί είναι η Δύση.

Η ΕΔΕΜ δηλώνει ξεκάθαρα πως είμαστε αταλάντευτα Ευρωπαϊστές, πως αισθανόμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του Δυτικού πολιτισμού, πως θα δώσουμε εις αεί τον αγώνα για την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού, παρά πόδα με τους συμμάχους μας και τους Ευρωπαίους εταίρους, με την αξιοπρέπεια όμως που μας διακρίνει ως λαό και πιστοί στις αρχές της ελευθερίας, της αξιοκρατίας και της αυτοδιάθεσης!

Αδέρφια μην σας τρομάζει το άγνωστο… μην σας απογοητεύει το ήδη “γνωστό” στον πολιτικό μας βίο! Θα γυρίσουμε τον Ήλιο, γιατί αυτό μας αξίζει, γιατί αυτό μας πρέπει, γιατί η Ελλάδα είναι Εδώ!

Γιατί Εμείς ζούμε Τώρα! Γιατί η Ευρώπη είστε Εσείς!

Απόστολος Πόντας, Πρόεδρος της ΕΔΕΜ – Ένωση Δημοκρατικής Ενικής Μεταρρύθμισης

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιερώνυμος: Για τον γάμο ομόφυλων «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα

Ελβετία: Ψήφισαν για υψηλότερους φόρους στις επιχειρήσεις και κλίμα

Καραμανλής για το τέλος της Μοναρχίας: «Ένα καρκίνωμα αποκόπηκε από το σώμα του έθνους»

DW: Αβέβαιο το μέλλον των προσαρτημένων περιοχών της Ουκρανίας από τη Ρωσία

Ο Πούτιν ανακοίνωσε την επίσημη προσάρτηση των 4 περιφερειών της Ουκρανίας στη Ρωσία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...